הסתדרות המורים הצטרפה לארגוני העובדים המתנגדים לקיצוץ בשכר כדי לממן את המלחמה

הסתדרות המורים הצטרפה אתמול (שלישי) לארגוני העובדים הרבים המתנגדים לקיצוץ השכר כדי לממן את המלחמה. זאת, בעקבות האישור של ועדת העבודה והרווחה של הכנסת לקראת קריאה שנייה ושלישית, את הסעיף התקציבי שמשמעותו קיצוץ בשכר העובדים בשירות הציבורי, אך בלחץ יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) מורי החינוך החרדי הוחרגו ממנו.

הקיצוץ, שיחול על כלל העובדים במגזר הציבורי – ממשרדי הממשלה, דרך מערכת הבריאות ועד מערכת החינוך יוביל לכ-5 מיליארד שקל הכנסה לאוצר בשנה הנוכחית, וכ-2.6 מיליארד בשנה הבאה. עבור העובדים, מדובר בהפחתה של 3.3% מהשכר ב-2025 ו-1.2% בשנה הבאה. הקיצוץ הוא פועל יוצא של ההסכמות בין שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ליו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד. אך כל ארגונים המייצגים את עובדים במגזר הציבורי ושאינם מאוגדים בהסתדרות הביעו התנגדות למהלך הפוגע ברמת החיים של השכירים בעת יוקר מחיה מאמיר ובהם כוח לעובדים, ארגוני סגל ההוראה באוניברסיטאות, ארגון העיתונאים וארגון המורים.

יו"ר הסתדרות המורים, יפה בן דויד, שלחה אתמול הודעה שבה הודיעה כי תיאבק בהחלטה. "עובדות ועובדי הוראה יקרים, כפי שוודאי קראתם, בכוונת האוצר להשית קיצוץ שכר בהיקף של מיליארד שקלים על ציבור עובדי ההוראה בישראל", כתבה. "המשמעות היא קיצוץ של 300 שקל בחודש עד 860 שקל בחודש, ביחס לגובה השכר".

לדברי בן דויד, "ישבנו עם פקידי האוצר, עם שר האוצר וגם עם גורמים בלשכת ראש הממשלה, אך לצערי, עד כה, לא הגענו להסכמות. אנו עדיין מצויים במו"מ עם האוצר ומקווים שבסופו של יום יימצא פתרון מוסכם שלא יפלה לרעה את עובדות ועובדי ההוראה. יש לדעת כי הקיצוץ יחול על כל עובדי המגזר הציבורי, אבל בניגוד לכל המגזרים האחרים, שלהם דוחים העלאות שכר, לנו מכניסים יד לכיס ולוקחים מהשכר הקיים ולא מהשכר העתידי – ועל כך אנו נאבקים. לא ניתן להפלות אותנו לרעה".

"חשוב להבהיר: לאור העובדה שהמדינה מבקשת להשית את הקיצוץ באמצעות חוק, לא נוכל לשבות – בגלל שאנו מצויים בתקופת שקט ומיצוי בהסכם השכר שלנו", הוסיפה בן דויד. "עם זאת, אין לי ספק שהמצב יוביל לשיבושים קשים של הלימודים. מבטיחה להמשיך לעדכן ולהיאבק גם כשהחוק יעלה לדיון בכנסת".

גם ארגון המורים הודיע כי יאבק בהחלטת ועדת העבודה והרווחה להחריג את המורים החרדים מהקיצוץ בשכר המגזר הציבורי. יו"ר ארגון המורים, רן ארז, הודיע כי בכוונתו לעתור לבג"ץ נגד ההחלטה: "לא ניתן יד למדיניות של איפה ואיפה בין מורים. זו פגיעה בלתי עניינית בשוויון של כלל זכויות העובדים ואפליה ברורה, פסולה ובלתי חוקית". היועצת המשפטית של הארגון, עו"ד סיגל פעיל, הוסיפה כי העתירה צפויה להיות מוגשת בקרוב.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/136103