המשמר החברתי לכנסת: חשפו את תוכן אירוע הוועדה הסודי בבורסה

ועדת הרפורמות בכנסת ("הוועדה המיוחדת לדיון בחוק ההתחדשות העירונית") ערכה אתמול (שלישי) אירוע בבורסה לניירות ערך בתל-אביב. בדיון השתתף שר האוצר משה כחלון ואנשי עסקים. הישיבה נערכה בניגוד לתקנון הכנסת ולנוהלי עבודה מקובלים. כך נטען במכתב ששלח ארגון המשמר החברתי ליו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין. הארגון דורש מיו"ר הכנסת לקבל את פרוטוקול האירוע.

2016-06-15_192644

יו"ר ועדת הרפורמות, ח"כ אלי כהן (כולנו) ערך את האירוע בשם הוועדה ותוך שימוש במזכירה המנהלת את הוועדה ובמסמכי הוועדה אך לא הודיע על קיומו לח"כים, כך שלמעשה מדובר בישיבת ועדה שבה השתתפו שר האוצר, אלי כהן הנחשב למקורבו, ואנשי עסקים – בלא חברי הכנסת עצמם. פרוטוקול האירוע נותר סודי וכהן סירב לחשוף את תוכנו. לדברי מנכ"ל המשמר החברתי, נירית מוסקוביץ': "אם ח"כ עורך כנס פוליטי, שיתכבד ויעשה זאת בעזרת משאבי המפלגה. כל זמן שח"כ רותם את משאבי הוועדה שבראשותו, עליו לדעת כי חלים עליו הכללים המתחייבים, ובכלל זה שמירה על שקיפות."

כחלון, ויו"ר ועדת הרפורמות של הכנסת, ח"כ אלי כהן, נפגשו בבורסה לניירות ערך בתל-אביב עם כ-25 ממה שמוגדר כ"בכירים במשק הישראלי", קרי: בעלי עסקים המייצגים את הבורגנות הגבוהה – כחלק ממאמצי האוצר לפעול לחיזוק המשק הקפיטליסטי הישראלי. במפגש השתתפו, בין השאר, רקפת רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי; יאיר סרוסי, יו"ר בנק הפועלים; יאיר המבורגר, יו"ר קבוצת הביטוח והפיננסים הראל; רוני חזקיהו, יו"ר הבנק הבינלאומי; סמדר ברבר צדיק, מנכ"לית הבנק הבינלאומי; גיל שווייד, מנכ"ל צ'ק פוינט; סטפן בורגס, מנכ"ל כיל; עובדיה עלי, יו"ר בזן; יונה פוגל, מנכ"ל פז; נתן חץ, מנכ"ל ומבעלי השליטה בחברת הנדל"ן אלוני חץ; ואהרון פוגל, יו"ר צים ולשעבר יו"ר כלכלית ירושלים.

במכתב, ששלחו לאדלשטיין מוסקוביץ' ורכז הפעילות בכנסת של המשמר החברתי, חובב ינאי, נכתב: "הופתענו לגלות כי התקיים היום אירוע של ועדה בכנסת בבורסה לניירות ערך בת"א. האירוע נקבע בניגוד לכל נוהל מקובל ובניגוד לסעיף 111 (ב) (1) לתקנון הכנסת, תוך הדרה של חברי הכנסת עצמם מהדיון".  "זאת ועוד: שום הודעה על האירוע לא התפרסמה מראש, דבר שמנע מאתנו לשלוח אליו פעילים אזרחיים, כפי שאנחנו עושים באלפי דיונים של ועדות הכנסת. העובדה שהאירוע לא פורסם מראש ושהתקיים מחוץ למשכן הכנסת ורחוק מההתרחשות הפרלמנטרית, מעלה חשד כי היה עניין למנוע את חשיפת קיומו לציבור. פנינו למזכירות הוועדה בבקשה להשתתף באירוע, ונענינו בשלילה, בטענה שהדיון סגור".

 

"אנחנו תובעים… לקבל את פרוטוקול האירוע ואת הרשימה המלאה של המשתתפים בו. השקיפות בדיוני הכנסת חשובה לשמירת אמון הציבור בכנסת, קל וחומר כשהם עוסקים באינטרסים מסחריים ונערכים בהשתתפות גורמים עסקיים".