משטרת ישראל מנעה הבוקר את ההפלגה של ספינה עם ציוד הומניטרי לעזה. הסירה שתוכננה לצאת הבוקר (יום א') מנמל יפו דרומה, ועליה כמה חברי כנסת ערבים – נתפסה על-ידי שוטרים, והועברה למרינה בתל-אביב. בנוסף, תפסה משטרת מרחב יפתח משאית עם ציוד ותרופות ועיכבה שלושה חשודים לחקירה.
פעילי שלום, ובהם חברי הכנסת רצו להפליג ולעגון עוד היום לחופי הרצועה כדי לשבור את המצור שמטילה ישראל, יום לפני חג הקורבן המוסלמי. הם התכוונו להעמיס שבעה טונות סיוע הומניטארי – תרופות, אוכל וצעצועים.
במשטרה הסבירו שפעלו לפי סעיף מספר 24 ל"חוק יישום התנתקות", שלפיו לא ייכנס ישראלי לאזור עזה מבלי לקבל היתר. עד כה נשמר השקט באזור, אך המשטרה תגברה את כוחותיה ביפו, מחשש להפגנות. הצעד המשטרתי עורר זעם רב בקרב יוזמי ההפלגה. ח"כ מוחמד ברכה, יו"ר חד"ש, מסר "אם אכן אלו הם פני הדברים, ישראל החזקה כנראה מפחדת מאקט הומניטרי". הוא הוסיף "רצינו להראות לעולם שיש ישראל אחרת, אך כנראה שהשלטונות מתעקשים להציג את ישראל במלוא כיעורה".
עו"ד זאהי נוג'ידאת, מי שמרכז את הפעילות של "הוועד למען הסרת המצור על עזה", הדגיש כי אין לפעולת המשטרה בסיס חוקי. "אף אחד עוד לא אמר לנו 'אל תפליגו'. כל אדם בישראל יכול לשלם כסף לבעל ספינה ולהפליג ולטייל עד למים של עזה, כמו שאפשר להפליג לעכו ולטבריה", אמר. יצויין שבעבר התירה ישראל לספינות סיוע להעביר ציוד לעזה. בחודשים האחרונים הגיעו לחופי הרצועה שלושה משטים, על אף המצור הישראלי. בחודש אוגוסט הגיע משט ראשון של פעילי שלום לחופי עזה, לאחר שישראל החליטה להתיר זאת. בחודש שעבר עגנה ספינה נוספת של פעילים בחופי הרצועה – לאחר שיצאו גם הם מקפריסין. כמה שבועות אחר כך החליטו 11 חברי הפרלמנט האירופאי מבריטניה, אירלנד, שוויץ ואיטליה להגיע לעזה דרך הים כדי לבחון את המצב ההומניטארי ברצועה.