המשבר הקפיטליסטי שלא נגמר: רבע מצעירי אירופה מובטלים

נתונים חדשים אודות מצב התעסוקה באירופה, אשר פורסמו בשבוע שעבר (8.1) ביומון הקומוניסטי הצרפתי "הומניטה", חושפים מציאות קשה. שיעור האבטלה נותר ברמת שיא, חרף העובדה שמנתוני הצמיחה האחרונים עולה כי היבשת הצליחה לצאת ממצב של מיתון. "זהו אחד הסימנים המובהקים להמשך המשבר הקפיטליסטי", כתב אחד מפרשני העיתון.

2014-01-09_193505

כוח משטרה פורץ אל מפעל של החברה הרבלאומית גודייר האמריקאית בעיר אמיין שבצרפת. העובדים התבצרו השבוע במפעל כדי להתנגד לסגירתו והפיכתם למובטלים (צילום: הומניטה)

לפי לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי, שיעור האבטלה באירופה הגיע לשיא של כל הזמנים, 12.1%, שהם כ-20 מיליון מובטלים. קשה במיוחד הוא שיעור האבטלה בקרב הצעירים מתחת לגיל 25, אשר עומד על 24.2%. המשמעות היא שכל צעיר רביעי באירופה – מובטל. מדובר בכ-3.5 מיליון צעירים מחוסרי עבודה. ביוון שיעור האבטלה גבוה מהממוצע, ועומד על 27.4%, ואילו אבטלת הצעירים בספרד עומדת על כ-58%. גם באיטליה נרשם שיא באבטלת צעירים – 41.6%.