המרצים באוניברסיטאות: לא תיפתח שנת הלימודים ללא הסכם קיבוצי חתום

המעוצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי באוניברסיטאות מסרה השבוע שללא חתימה על הסכם קיבוצי לא תפתח שנת הלימודים בהשכלה הגבהה בסוף אוקטובר. באגרת שהופצה בקרב המרצים באוניברסיטאות העברית, תלאביב, בראילן, בן גוריון, חיפה, מכון ויצמן והטכניון נמסר כי "קיבלנו טיוטת הסכם מנציגי משרד האוצר שהינה חלקית ואינה משקפת את מלוא ההסכמות בין הצדדים". לדברי יו"ר המועצה המתאמת, פרופ' אלי וייץ, "הודענו לאוצר שקצב ההתקדמות אינו לרוחנו ובכל מקרה לא תפתח שנת הלימודים ללא הסכם שכר".

3

יצוין שבסוף יולי האחרון נמסר על פריצת דרך במשא ומתן על הסכם השכר החדש בין חברי הסגל הבכיר באוניברסיטאות המחקר לבין משרד האוצר והוועדה לתכנון והתקצוב של המל"גהמועצה להשכלה גבוהה. עקב כך, החליטו חברי הסגל הבכיר להפסיק את העיצומים ושהשפיעו בעיקר על בדיקת המבחנים של הסטודנטים. עם זאת, המרצים הודיעו כי הם שומרים על זכותם להפעיל צעדים ארגוניים נוספים אם תהליך ניסוח ההסכם לא יושלם במהירות.

על פי הסיכומים אז, ההסכם בין משרד האוצר למרצים כולל תוספת שנתית של 1.5% לשכרם, ויהיה בתוקף עד 2019. מדובר בהסכם לשש שנים, מכיוון שתוקפו של הסכם השכר הקודם עם המרצים פג לפני שנתיים ולא חודש מאז. במשך תקופה זו יקבלו אפוא המרצים בסך הכל תוספת של כ-9% לשכרם. רוב הסכום (90%) הוא תוספת שקלית למשכורות המרצים, שתיטיב בעיקר עם המרצים והחוקרים הנמצאים בתחילת דרכם, ותסייע לאוניברסיטאות המחקר למשוך חברי סגל צעירים. במסגרת הסכם העקרונות הוחלט גם לתגמל מרצים שיצטיינו בהוראה או במחקר על ידי התניית התשלומים למענקים אקדמיים בפעילות מחקרית, אפשרות לקבלת מענק הצטיינות על הוראה ועל קידום קשרים בין האקדמיה למגזר הציבורי והתעשייה ועדכון תגמול שחברי הסגל מקבלים על זכייה במענקי מחקר משמעותיים.