המפלגות הקומוניסטיות באיראן, ישראל וארה"ב פרסמו הצהרה משותפת נגד המלחמה

מק"י, המפלגה הקומוניסטית של ארה"ב (CPUSA) ומפלגת "תודה" הקומוניסטית האיראנית פרסמו הבוקר (שישי) הצהרה משותפת הקוראת לעצור את המלחמה באזור. בהודעה נמסר: "מלחמת התוקפנות נגד איראן, בה פתחו ממשלת נתניהו הפושעת והאימפריאליזם האמריקאי מוקדם בשבת בבוקר, הציתה מלחמה כוללת הגוררת את האזור והעמים בו לאסונות נוספים וקורבנות אזרחיים – הכל בשירות האינטרסים האימפריאליסטיים, בניגוד לאינטרסים של העמים, לעצמאותם ולזכותם להגדרה עצמית, בניסיון להשתלט על האזור ועל העולם".

עוד נכתב בהודעה המשותפת: "הצהרת ממשל טראמפ על כוונתו 'להחליף משטר' במדינה ריבונית באזור, כמו גם במקומות אחרים באמריקה הלטינית, היא רמיסה גסה של הריבונות ושל כבוד העמים. הצהרה זו מפרקת את המשפט הבינלאומי ואת כל הנורמות שנקבעו בעבר – גם אם אלה לעיתים קרובות אינן לטובת העמים – וסכנה זו גדלה עם כל מלחמה ומעשה תוקפנות של ארצות הברית וישראל. לא ניתן להתעלם מניסיונם של העמים בפלסטין, עיראק, לוב, סוריה, סודאן, לבנון ובכל מדינה בחצי הכדור הדרומי המתמודדת עם קולוניאליזם ואימפריאליזם – שחרור אמיתי והצלה  ממשטרים ריאקציונריים וסמכותניים והחלפתם עשויים להתממש רק בפעולה של העם והנהגה פטריוטית – לא מוושינגטון או תל אביב".

בסיום ההצהרה נכתב: "אנו חוזרים ומדגישים כי התקפה זו על איראן והעם האיראני היא הקדמה להשתלטות מוחלטת על שאר מדינות האזור – תוכנית שממשלת ישראל והממשל בארה"ב אינם מהססים לחשוף. אנו מדגישים גם כי התוקפנות הצבאית האימפריאליסטית הזו של ארה"ב וישראל, לא רק שאינה מבשרת את שחרור איראן מעול העריצות ומהדיקטטורה הנוכחית, אלא היא ניסיון להחריב את איראן כמדינה אזורית מתפקדת, ולהחליף את הממשלה הנוכחית במשטר כפוף וסמכותני שראשיו כבר הכריזו בעבר על כוונתם לדכא באכזריות את יריביהם. כמפלגות קומוניסטיות אינטרנציונליסטיות, אנו קוראות לכל הכוחות השואפים לשחרור אמיתי ממשטרי הניצול והדיכוי בכל אחת ממדינותינו, כמו גם לכוחות שוחרי השלום והקדמה בעולם, לאחד את מאמציהם בכל הכח ברגעים קריטיים ומכריעים אלו כדי להיאבק נגד ממשלות המלחמה והתוקפנות".

יצוין כי המפלגה הקומוניסטית הלבנונית פרסמה אף היא הצהרה (3.3) על רקע הצטרפות חזבאללה למלחמה והמתקפה הישראלית על לבנון. ההצהרה גינתה את "מלחמת התוקפנות הפושעת" שמנהלות ארה"ב וישראל באזור, ואת "ההפצצות הברבריות" על לבנון בימים האחרונים. כמו כן, ההצהרה כינתה את ההחלטה של חזבאללה להצטרף למלחמה בעקבות ההתנקשות בח'אמנהאי "החלטה שגויה באופיה ובתזמונה", אשר סיפקה לישראל תירוץ להרחיב את המלחמה ללבנון. על רקע סבלם של מאות אלפי העקורים מדרום לבנון ומביירות יצאה ההצהרה בגנותה של התנגדות "התלויה בשיקולים חיצוניים ועדתיים".