המפלגה הקומוניסטית הצרפתית קוראת להפגין מחר (ראשון) ברחבי צרפת, יחד עם הכוחות הדמוקרטיים, בעקבות פיגועי הירי הקטלני שנרשמו אתמול ובשבוע שעבר במשרדי השבועון הסאטירי "שארלי הבדו" בפאריס. כמו כן פרסמה המפלגה הקומוניסטית גילוי דעת המגנה בחריפות את הטבח בשבועון, בו נרצחו 12 בני אדם ורבים נפצעו. בין ההרוגים – העורך הראשי של השבועון, סטפן שרבונייה (שחתם על ציוריו בשם "שארב"), והמאיירים קאבו, וולינסקי וטיניו – אשר נהגו כולם לפרסם קריקטורות גם ביומון הקומוניסטי "הומניטה".
שער של העיתון הקומוניסטי "הומניטה": "רוצחים את החירות"
בגילוי הדעת שפרסמה המפלגה הקומוניסטית, נאמר כי היא קוראת לאחדות לאומית של כל הכוחות התומכים ברפובליקה ומתנגדים לברבריות. "כאשר עיתון הופך למטרה, כאשר נטבחים אנשים שחייהם היו קודש לחופש הביטוי – כולנו נעשים מטרות", נכתב בגילוי הדעת. "הרפובליקה כולה תחת מתקפה, ואת התוקפים צריך לעצור ולהעמיד לדין". המפלגה הקומוניסטית קראה לציבור הצרפתי להפגין בהמוניו כדי להגן על ערכי הרפובליקה: חירות, אחווה, חופש. עוד קראה המפלגה, לדחות כל ניסיון לעורר שנאה גזענית או להטיל כתם בציבור בשל מוצאו או דתו.
גם הלשכה הפוליטית של המפלגה הקומוניסטית הלבנונית פרסמה אתמול (שישי) גילוי דעת ובו תמיכה בעמדותיה של המפלגה הקומוניסטית הלבנונית, גינוי של הטרור הפונדמנטליסטי החשוך והקנאי והתנגדות למדיניות האימפריאליזם והריאקציה הערבית. לדברי המפלגה הלבנונית "לא ניתן להיאבק בטרור באמצעות מלחמות קולוניאליות – אלא באמצעות מדיניות חברתית הנאבקת בעוני, בייחוד של המהגרים, בשנאת הזרים ובפאשיזם. תופעות הגוברות בצרפת".