נציג המינהל האזרחי מלווה בחיילים הגיע השבוע לכפר הפלסטיני סוסיא שבדרום הר חברון, הנתון בסכנת הריסה מידית. הנציג, שהתושבים מכירים בשם "קרלוס", צילם את המבנים בכפר וערך מדידות. תושבי סוסיא חוששים על סמך ניסיון העבר, כי משמעות פעולה זו היא כי המנהל נערך להריסה קרובה של הכפר.
מבצלם נמסר כי המינהל האזרחי עלול להרוס בכל רגע את בתיהם של תושבי ח'ירבת סוסיא ובכך לגרשם מאדמותיהם. זאת, בעקבות החלטתו של שופט בית המשפט העליון, נעם סולברג, שלא להוציא צו ביניים שימנע את ההריסות. ההחלטה ניתנה במסגרת עתירה שהגישו תושבי הכפר באמצעות ארגון שומרי משפט, שבה טענו שהמינהל האזרחי פסל את תכנית המתאר שהגישו מנימוקים לא ענייניים תוך הצבת סטנדרט כפול בתכנון ואפליה בוטה נגד האוכלוסייה הפלסטינית.
יצוין שבצלם מזמין אותך לסיור היכרות והזדהות עם תושבי ח'ירבת סוסיא, העומדים בפני גירוש מכפרם. הסיור יערך מחר, יום שישי ה-15 במאי. יציאה מרכבת צפון בתל אביב, בשעה 10:00 (חזרה מתוכננת בשעה 15:00). בבצלם הדגישו "הצטרפו למאבק ועזרו למנוע את הגירוש".
להרשמה לסיור: באמצעות דף הפייסבוק של בצלם או הדוא"ל ryellin@gmail.com
למידע נוסף על הסכנה הנשקפת לח'ירבת סוסיא הקליקו כאן.