ועדת השרים לחקיקה דחתה אתמול (א') את "חוק האנרגיה המתחדשת", הצעת חוק שביקשה לעגן יעדי מינימום של אנרגיה מתחדשת, לוחות זמנים, תמריצים כלכליים ותעריף ירוק מיוחד שישולם לצרכנים שהופכים ליצרנים.
הצעת החוק, אותה יזם ארגון "גרינפיס" ושהוגשה הוגש על ידי חברי הכנסת ד"ר דב חנין (חד"ש), ניצן הורוביץ (מרצ) ואופיר פינס (העבודה), נועדה לקבוע יעדים לאומיים ולוחות זמנים לשם הפעלתם של מקורות אנרגיה מתחדשים במערך ייצור החשמל בישראל.
היא הוגשה בהמשך להחלטה קודמת של הממשלה מחודש ינואר, שקבעה יעד לשנת 2020: ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת בהיקף של 10% מצריכת החשמל בישראל.
במאמצים לעודד את השרים לקבל את הצעת החוק, גרינפיס פרסם דוח כדאיות כלכלית בנושא, המגלה כי יישום נרחב של אנרגיה מתחדשת בישראל יניב רווח נקי של עשרה מיליארד שקלים למשק הישראלי ולפחות 5,500 מקומות עבודה חדשים, בעיקר בפריפריה.
בעקבות דחיית הצעת החוק מסרה עו"ד נילי גרוסמן, מנהלת קמפיין האנרגיה בגרינפיס, מסרה: "ממשלת ישראל העדיפה היום אינטרסים פוליטיים ושיקולים קואליציוניים על פני טובת הציבור, איכות האוויר והאנרגיה הנקייה. חבל שהשרים לא טרחו להישמע לקולו של הציבור שפנה אליו באלפיו לעודדו להצביע בעד החוק".