הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את החוק הגזעני המכשיר ועדות קבלה ליישובים

 

יו"ר חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה, אמר כי "אין זה מפתיע שוועדת השרים לענייני חקיקה בממשלת נתניהו-ברק תומכת בעוד חוק סופר גזעני אשר מכוון נגד האוכלוסייה הערבית ולמנוע מערבים לגור ביישובים בגליל ונגב. התמיכה בחוק הזה מצדיקה את מה שאמרנו במשך שנים, שפרויקט פיתוח הגליל והנגב הוא בעצם ייהוד שני אזורים אלו". כך הגיב יו"ר חד"ש לאישור בכנסת, היום (ד'), בקריאה ראשונה של "חוק פקודת האגודות השיתופיות", אשר מעניק לוועדות הקבלה ביישובים קטנים את האפשרות לבחור את התושבים בכוחות עצמן. בהצעת החוק נקבע כי רכישת זכויות במקרקעין על-ידי אדם שמבקש להתגורר ביישוב קהילתי בנגב ובגליל הכולל עד 500 יחידות דיור, תותנה בהמלצה של ועדת הקבלה באותו יישוב.



בהצעה, שאותה יזמו ח"כ ישראל חסון, ס' ראש השב"כ לשעבר, ח"כ שי חרמש, יו"ר הלובי החקלאי וח"כ אורי אריאל, נקבע כי בין השיקולים שינחו את ועדת הקבלה בגיבוש המלצותיה ייבחנו גילו של אותו אדם, יכולתו הכלכלית להקים בית ביישוב, יכולתו לקבוע את מרכז חייו ביישוב ומידת התאמתו לאורח החיים ולמרקם החברתי של היישוב הקהילתי כקהילה בעלת לכידות חברתית ותרבותית, ובכלל זה התאמתו להשקפת היסוד של היישוב הקהילתי כפי שזו הוגדרה בתקנון היישוב".


לדברי ח"כ ברכה ספר החוקים הישראלי הפך מזמן רב למורה דרך למשטרים הכי אפלים וגזעניים בעולם ובהיסטוריה. "לו משטר האפרטהייד ומשטרים כמוהו עדיין קיימים היו מעתיקים חוקים מספר זה", אמר. ח"כ חנא סוויד (חד"ש) הוסיף כי "החוק יביא לדחיית כל משפחה ערבית שתבקש להתקבל לישובים הקהילתיים מאחר שגם בלעדיו לא הצליחה אף משפחה ערבית, מלבד משפחת קעדאן, להתקבל לישובים הקהילתיים".