הימין בברזיל מנסה למנוע הצגת המועמדות של הנשיא לשעבר לולה

נשיא ברזיל לשעבר, לואיש אינסיו "לולה" דה סילבה, יעמוד למשפט על שיבוש מהלכי חקירה בענקית הנפט הלאומית "פטרובראס" – כך עולה ממסמכים משפטיים שפורסמו על ידי אתר השבועון הקומוניסטי "ורמליאו". לולה כיהן כנשיא בשנים 2011-2003 ועמד בראש מפלגת הפועלים .(PT) "אני לא יודע במה מדובר. כאשר נקבל את חומרי החקירה נגיב". אמר.

2016-07-30_202304

פרשת "פטרובראס" מטלטלת את הפוליטיקה הברזילאית זה כשנתיים. היא החלה כחקירה בנוגע להלבנת הון, אך הסתעפה במהירות והובילה למעצרם של עשרות פוליטיקאים, פקידי ממשל ואנשי עסקים. לפי התביעה, ב-2004 הגתה קבוצה של בכירים ב"פטרובראס" תוכנית להקמת קרטל חברות, שחייבו את ענקית הנפט חיובי יתר על עבודות בנייה ושירותים. הכספים העודפים חולקו בין בכירים ב"פטרובאס" פוליטיקאים והשותפות.

לולה, שנחשב במשך שנים לאחד הפוליטיקאים האהודים והאהובים בתולדות ברזיל, חזר לפוליטיקה בחודש מארס, כשהנשיאה המושעית דילמה רוסף מינתה אותו לראש הסגל שלה. אלא שבית המשפט העליון השעה את המינוי בטענה כי הוא נעשה במטרה לאפשר ללולה חסינות מפני העמדה לדין. יחד עם זאת, הוא המועמד המועדף לבחירות שאמורות להתקיים ב-2018. "אני בן 70, אבל אני נחוש להיאבק. אם החברים חפצים במועמד אחר, אלך הביתה", אמר אתמול לולה באסיפת פעילים.

ביום חמישי עתרו פרקליטיו של לולה לוועדת זכויות האדם של האו"ם בטענה כי זכויות האדם של הנשיא לשעבר הופרו במהלך חקירת פרשת "פטרובראס". בעתירה, המתפרשת על פני 39 עמודים, מאשים לולה את השופט הפדראלי החוקר סרג'יו מורו, הדמות המרכזית בחקירת הפרשה בשנים האחרונות, בניהול ציד מכשפות. "לולה הוא קורבן של שופט העושה שימוש לרעה בכוחו, של המערכת המשפטית ושל ברוני התקשורת" נכתב בעתירה. עוד טוען לולה כי מורו הוא זה שהורה לעוצרו בנמל התעופה של סאו פאולו במארס, וכי מעצר זה היה בלתי חוקי. יצוין שמחר (ראשון) יתקיימו מאות הפגנות לאורכה ורוחבה של ברזיל נגד הנשיא הזמני הניאוליברלי מישל טמר. על פי סקרים שפורסמו בשבועות האחרונים, אילו היו נערכות כעת בחירות בברזיל, טמר היה זוכה בכ-4% מקולות הבוחרים.

עוד על מצבו המשפטי והפוליטי של לולה באתר השבועון הקומוניסטי הברזילאי "ורמליאו" (בפורטוגזית): http://www.vermelho.org.br/noticia/284332-1