אלפי בני אדם מפגינים נגד ממשלת הימין ולמען החטופים התכנסו אתמול (שני) בירושלים, במסגרת היום ה-14 למחאה שהחלה עם ההודעה על פיטוריו של ראש שב"כ, רונן בר. לפחות 12 מפגינים נעצרו במהלך המחאות שהחלו בשעות הבוקר ונמשכו עד לשעות הערב, בעת שנערכה בעצרת גדולה בקרית הממשלה.
במהלך המחאות מפגינים הטילו "מצור על הכנסת" וחסמו את הכניסות למשכן. קודם לכן חסמו מפגינים את דרך בגין והבעירו שם צמיגים, ובאזור קריית הממשלה בגבעת רם פתחו מפגינים למען החטופים ברזי כיבוי אש, ובשילוב אבקת צבע יצרו את מה שהם כינו "נהר דם".
בשעות הערב שוטרים תקפו את ח"כ נעמה לזימי (העבודה) בהפגנה מחוץ למשכן הכנסת. בשיחה עם "הארץ" אמרה לזימי כי "משטרת בן גביר בחסות ההפיכה המשטרית לא מרתיעה אותנו, אם כבר אנחנו מבינים עוד יותר כמה חשוב להיאבק ולבנות מחדש את ישראל — וגם את המשטרה".
כמו כן, חברי כנסת מהאופוזיציה נשאו דברים בעצרת מחאה שהתקיימה ב"בית העם" האלטרנטיבי שהוקם סמוך לכנסת, בו פתחו חברי האופוזיציה "לשכות פרלמנטריות" ברחוב. בנאומו גינה ח"כ עופר כסיף (חד"ש) את ממשלת הימין המפקירה את החטופים וממשיכה בטבח בעזה. כסיף הדגיש: "אין דמוקרטיה עם הטלת טרור על עיתונאים, שופטים, מורים ועובדי מדינה. אין דמוקרטיה עם רדיפת מתנגדי משטר. אין דמוקרטיה עם השתקת ביקורת. אין דמוקרטיה עם משטרה אלימה שמכה מפגינים ועוצרת במעצרי שווא. אין דמוקרטיה עם ארגוני פשיעה שמשתוללים בחופשיות. אין דמוקרטיה עם פולחן אישיות, עם מלך שבנוסף לכתר רוצה עכשיו גם שרביט. אין דמוקרטיה עם הרג המוני של אזרחים חפים מפשע, בהם המוני ילדים. אין דמוקרטיה עם פוגרומים גזעניים יומיומיים. אין דמוקרטיה עם כיבוש".
יצוין שעיריית ירושלים הוציאה צו פינוי למחאת חברי כנסת מהאופוזיציה מול משכן הכנסת. יוסי חביליו, סגן ראש עיריית ירושלים, אמר כי הוא פועל להגן על מאהל הח"כים מתוך העירייה. "לצערי יש גם כוחות נגד חזקים בעירייה". בשעות הערב הגיע למקום כדי לתמוך בחברי הכנסת של האופוזיציה. העירייה טרם פינתה את המאהל למרות "צו הפינוי" שהוציאה.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/136359/