החל המסיק המשותף של חקלאים פלסטינים ופעילי שלום ישראלים

 

 
בסוף השבוע החל המסיק המשותף של החקלאים הפלסטינים ופעילי שלום ישראלים. ביום שישי הגיעה לחברון קבוצה של עשרות פעילים לחלקה, הסמוכה לגבעת האבות, בבעלות משפחת ג'עברי. למקום הגיעו כמה עשרות מתנחלים ובראשם איתמר בן גביר שפתחו בקריאות גנאי ודחיפות כנגד הפעילים. פעיל שלום שהרגיש מאוים דחף את אשתו של איתמר בן גביר, דבר שהעלה את חמתם של המתנחלים הפורעים שניסו לכלות בפעיל את זעמם, הפעיל מצא מקלט בבית משפחת ג'עברי שעליו מתנחלים הטילו מצור. הפעיל חולץ על ידי המשטרה, עוכב לחקירה ושוחרר לביתו. לאחר מכן המסיק התנהל כסדרו וחלקה כולה מוסקה לשביעות רצון המשפחה והפעילים.
 
ביום שישי הגיעה לאזור סוסיא קבוצת פעילים נוספת שסייעה לפלסטינים בכריית בורות מים.
העבודות בוצעו ללא הפרעה מצד מתנחלים או הצבא. למחרת, ביום שבת, קבוצה של כ-15 פעילים הגיע לקרבת אתר העתיקות בסוסיא כדי לעזור במילוי בורות מים המשמשים להשקאת עצי פרי ומי שתייה לצאן. השטח משמש גם למרעה. בגלל קרבת השטח החקלאי לאתר העתיקות הצבא מרבה להכריז עליו כשטח צבאי סגור למרות שהפלסטינים מעבדים אותו מזה דורות. קצין המנהל האזרחי שהגיע למקום דרש מהפלסטינים והישראלים לפנות את המקום, לאחר דין ודברים הוסכם שהישראלים יפנו את מקום העבודה והצבא יאפשר לפלסטינים להמשיך במילוי הבורות. בדרכם חזרה עברו הפעילים, כמדי שבת, דרך גבעת האבות כדי לפקוח עין על הצעירים שהולכים על ציר המתפללים לתפילת המנחה שלהם ובאותה הזדמנות זוכים במצווה נוספת של סיכול באבנים את בתיהם של השכנים הפלסטינים. מכונית של עיתונאים שבאה לסקר את המצב בחברון נתקלה בחבורת מתנחלים, ושוב בהנהגתו של איתמר בן גביר. המכונית נחסמה כשהמתנחלים בועטים בה עולים על גגה ומתנכלים לנוסעים בה, הפעילים היו עדים להתפרצות האלימה הזעיקו את המשטרה שחלצה את הצוות ואפשרה את המשך פעילותו.
 
קבוצת פעילים מ"שומרי משפט" הגיע ביום שישי לכפר עווארתא ליד שכם כדי למסוק, המסיק תואם עם שלטונות הצבא ולא צפו לבעיות. למרות זאת קבוצת מתנחלים חסמה את דרכם ובהתערבות כוחות הביטחון הפעילים הגיעו למטעים כדי לבצע את תפקידם. למחרת התכנסו לא פחות מ- 140 פעילים לעבודות מסיק הזיתים בכפרים ג'יוס וכופור ג'מאל בנפת קלקיליה. לפעילות הגיעו עשרות צעירים חלקם עם ילדים שזו הפעם הראשונה שלהם להשתתף המסיק. יעקב מנור, ממארגני פעילויות הסולידריות עם הפלסטינים המוסקים, מסר: "מסקנו, באווירה פסטורלית אצל כ-10 משפחות. הבעיות המרכזיות במה שמכנים 'מרחב התפר' מתמקדות בעיקר באי מתן אישורים מספיקים למעבר בשערי הגדר, שעות פתיחה ומיקומים מרוחקים של השערים מהכפר, דבר המחייב את החקלאים בהליכה של קילומטרים אל השער וממנו לחלקות".