החלו הלימודים בשלוחת תל אביב של המכללה החברתית-כלכלית

בסוף השבוע החלו הקורסים בשלוחת תל-אביב של המכללה החברתית-כלכלית. בין הקורסים שילמדו בסמסטר הקרוב: "כלכלה שוויונית – יש חיה כזאת", "60 שנות קיום – הסיפור שלא סופר, ההיסטוריה החברתית- כלכלית של ישראל", "להבין את המדיה על חברה, תקשורת ומה שביניהם", " לדעת עוד – קורס העשרה לפעילות ופעילים חברתיים בקהילה הגאה" וכן סדרה של הרצאות והקרנת סרטים בסינמטק תל-אביב תחת הכותרת: "סרט, עבודה: עובדים ועובדות בקולנוע". עוד יתקיים ברחובות הקורס: "כלכלה בגובה העיניים".

על הקורס "כלכלה שוויונית – יש חיה כזאת" מסר דובר המכללה: "כלכלה ימנית מבית מדרשם של קדימה, ביבי ושאר ירקות אינה האלטרנטיבה היחידה. בקורס נלמד על תיאוריות ומודלים כלכלים שמשרתים את כל שכבות האוכלוסייה, דוגמת המודל הסקנדינבי, התיאוריה של מרכס ועוד. כל הלימודים יתנהלו תוך כדי בחינה מתמדת – מה ניתן לעשות במדינת ישראל של ימינו".בין המרצים: פרופ' משה צוקרמן, פרופ' דני גוטווין, ד"ר עמי וטורי וד"ר יפתח גולדמן. השיעור יתקיים בימי שישי בשעות 10:00-11:30; שיעור הראשון התקיים אתמול (ששי). הקורס "60 שנות קיום – הסיפור שלא סופר, ההיסטוריה החברתית- כלכלית של ישראל" יעסוק בניתוח כלכלי, פוליטי והיסטורי של התעצבות הקפיטליזם בישראלמטרום הקמת המדינה ועד היום. כיצד התהווה המעבר ממשק המאופיין בקפיטליזםמדינתי, מאורגן, כאשר עיקר כוחו נמצא בידי מגזר ציבורי נרחב אל משקקפיטליסטי ניאו ליברלי המבוסס על כלכלת שוק והון פיננסי. הקורס יעסוקבהיבט ביקורתי על המאבק המעמדי בישראל, ההיבטים הכלכליים והחומריים שלהכיבוש ,דיכויה ואפלייתה של החברה הפלסטינית, מצבה של האישה העובדת בישראל ,האם ניתן לקיים כלכלה סביבתית וכיצד ניתן לשנותבין המרצים: פרופ' דני גוטווין,לוי מורב, ד"ר דני פילק, עיסאם מח'ול ותמר גוז'נסקי. השיעורים יתקיימו בימי שישי בשעות 12:00-13:30 והשיעור הראשון נערך אתמול.
 
הקורס "להבין את המדיה על חברה, תקשורת ומה שביניהם" בשיתוף פעולה עם אתר שקוף – עיתונות לקידום הדמוקרטיה, יעסוק בשאלות מי מחליט מה תהיה הכותרת הראשית? מי קובע מה מעניין ומה חשוב? בין המרצים: העיתונאים מיקי מירו, גל גבאי, נתי יפת, אהוד שם טוב ודניאל בלוך. הקורס יתקיים בימי שני בשעות 19:00-20:30 השיעור ראשון יתקיים ב-10 בנובמבר.  
 
הקורס המשותף של המכללה החברתית-כלכלית וסינמטק תל אביב "סרט, עבודה:
עובדים ועובדות בקולנוע" יעסוק המדיניות החברתית-כלכלית הנהוגה בשנים האחרונות בישראל אחראית ליצירת פערים הולכים וגדלים בחברה. תהליך זה מתרחש כמעט ללא שיח ציבורי ביקורתי. מטרת הסדרה להציג אלטרנטיבה רעיונית למחשבה האחידה השלטת בנושאי חברה וכלכלה תוך התמקדות על זכויות עובדים ומאבקי עובדים.בסדרה חמישה מפגשים, שיחלו כולם ב 19:00. כל מפגש יכלול הרצאה ולאחריה סרט, או יכלול הרצאה המשלבת קטעים מסרטים שונים. בין היתר יוקרנו הסרטים "אדלן '31" (שבדיה, 1969), "כאוס" (צרפת, 2003), "נערה עובדת" (ארה"ב, 1988), "תוצרת אל. איי." (ארה"ב, 2007) וקטעים מסרטים שונים, ביניהם: "מלון תשעה כוכבים", "אחות זרה", "מסעות ג'יימס בארץ הקודש", "אולפן", ועוד. ניתן עוד להירשם לקורסים השונים. פרטים נוספים על הקורסים והרשמה באתר: www.sea.org.il