החלה השביתה של הסטודנטים לפיזיותרפיה

שביתה לימודים כללית של כ-800 סטודנטים לפיזיותרפיה החלה הבוקר (רביעי) והיא תימשך ללא הגבלת זמן. נמסר ש"השביתה הנה פועל יוצא של הפסקת מערך ההכשרות המקצועיות לפיזיותרפיה על ידי האיגוד המקצועי, הנובעת מאי הסדרה רגולטוריות של מערך זה על ידי המל"ג ומשרד הבריאות".

2014-03-19_210213

סטודנטים לפיזיותרפיה הפגינו אתמול (שלישי) בבוקר באוניברסיטת חיפה (צילום: אגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה)

בעקבות ההכרזה על השביתה, מסר יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, אורי רשטיק: "מוסדות פרטיים מנצלים את המשאב הציבורי של מקומות התמחות בבתי חולים ומוכרים אותו לכל המרבה במחיר. אם דרישות הסטודנטים לא ימומשו, התאחדות הסטודנטים לא תהסס לפנות לבג"צ". יצוין שביום ראשון הקרוב יצטרפו אליהם הפיסיותרפיסטים הבוגרים, המועסקים בבתי החולים, שישבתו בגיבוי ההסתדרות אף הם ללא הגבלת זמן. העיצומים החלו ביום ראשון השבוע, כאשר הופסקו הדרכות הסטודנטים במסגרת הסטאז'.

אלי גבאי, יו"ר איגוד הפיזיותרפיסטים הפועל במסגרת ההסתדרות, אמר שלפני שבועיים האיגוד הכריז על סכסוך עבודה ועתה, משחלפו 14 ימי "צינון" הפיזיותרפיסטים רשאים להתחיל בשביתה לאחר שלא נוהל עמם משא ומתן על דרישותיהם. "עודף הפיזיותרפיסטים גורם לכך ששכרם של הפיזיותרפיסטים המועסקים בבתי החולים הממשלתיים הוא 5,000 שקל בלבד אחרי 15 שנות עבודה, דבר שאנו דורשים לתקן לאלתר", אמר גבאי. בסכסוך העבודה עליו הכריז איגוד הפיסיותרפיסטים מופיעות שתי עילות נוספות: העסקת פיזיותרפיסטים שלא במסגרת ההסכם הקיבוצי, אלא באמצעות חוזים אישיים או מיקור חוץ וזאת בניגוד לעמדת האיגוד וכן אי היענות לדרישה להגדיל את התגמול למדריכים הקליניים.

 

עוד על הסיבות למאבקם של הסטודנטים לפיזיותרפיה בגיליון השבוע של "זו הדרך" (עמ' 7)