הנהלת מפעלי ים המלח הודיעה בסוף השבוע לוועד העובדים על החלטתה לפטר 134 עובדים בחברה, זאת במסגרת "צעדי התייעלות", ואף גיבשה רשימה שמית של עובדים שיפוטרו. אנשי ועד העובדים, בראשות ארמונד לנקרי, קרעו את ההודעה לעיני העובדים והודיעו כי יתנגדו לפיטורים.
מפעלי ים המלח המופרטים (צילום: מרחב הנגב בהסתדרות)
לדברי הוועד, 134 העובדים שהנהלת מפעלי ים המלח מבקשת לפטר הם בגדר "פעימה ראשונה" בלבד, שכן במסגרת שינוי מבני שצפוי בחברה בחודשים הקרובים, תבקש הנהלת החברה לפטר קבוצת עובדים נוספת, באופן שמספר המפוטרים הכולל בחברה יתקרב ל-300, שהם כ-20% מכלל העובדים במפעלי ים המלח המופרטים. "חברת מפעלי ים המלח רווחית מאוד ואיננו רואים סיבה שיפוטרו עובדים, ועוד בצעד חד צדדי מצד ההנהלה", אמר יו"ר מרחב הנגב בהסתדרות, מאיר בביוף. בביוף הזהיר כי "אם הנהלת החברה תתעקש להיכנס להליך הפיטורים שלא על דעתנו – לא נשב בשקט". לדבריו, אם אפילו רק עובד אחד יקבל מכתב פיטורים, כל עובדי כיל ייצאו לשביתה בגיבוי מלא של ההסתדרות". יו"ר ועד העובדים במפעלי ים המלח, לנקרי, הוסיף: "בשלוש השנים האחרונות הסכמנו לפרישה מרצון של 100 עובדים. הוכחנו שאנו מוכנים לנהל משא ומתן על צמצומים בהסכמה, אבל לא נסכים לפיטורים כפויים. מה שהנהלת החברה עשתה עכשיו זו חזירות".
יצוין שלפני שלושה שבועות נכשל ניסיון של הנהלת כיל לפטר 144 עובדים ממפעל הברום בנאות חובב. אחרי שההנהלה החלה לשלוח זימון לשימוע למועמדים לפיטורים, עתרו ההסתדרות והוועד לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע נגד הנהלת החברה. השופטת יעל אנגלברג-שוהם הודיעה לחברה ששליחת מכתבי פיטורים באמצע קיומו של משא ומתן בין ועד העובדים להנהלה היא חוסר תום לב וכי אם ההנהלה לא תבטל את המכתבים בעצמה, השופטת תעשה כן.