ההסתדרות עתרה בסוף השבוע לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בתביעה נגד הפועל רמת גן וההתאחדות לכדורגל. בתביעה מבקשת ההסתדרות לבטל את ההליך המשמעתי שנעשה לדן רומן וכן את ההחלטה לפיה משוחרר השחקן מהקבוצה. כמו כן, דורשת ההסתדרות בתביעתה כי הפועל רמת גן תיקנס ב-440 אלף שקל בגין הפגיעה ברומן, וזאת על רקע פעילותו בהתאגדות השחקנים בהסתדרות. בעתירה שהוגשה על ידי עו"ד מאיה צחור–אבירם ועו"ד ענת גוטמן, מהלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות ועו"ד דפנה שמואלביץ', המייצגת את נציגות שחקני הכדורגל בהסתדרות, נטען כי פיטוריו של רומן מהפועל ר"ג נעשו על רקע פעילותו בוועד הפעולה של ההסתדרות, זאת לאחר שנערך לו הליך משמעת מבזה שאינו חוקי בשום קנה מידה. עוד ציינה ההסתדרות בעתירתה כי הליכי משמעת מסוג זה הם נורמה בענף הכדורגל אותה יש להוקיע. כתב התביעה נגד הפועל ר"ג וההתאחדות לכדורגל, מגולל את שעבר על רומן בקבוצה מהרגע שנודע למאמן גיא לוי, כי הוא פעיל בהתארגנות העובדים ומשמש כדובר ועד הפעולה. רומן הושעה מפעילות בקבוצה בלי שניתן לו הסבר; לאחר מכן זומן לוועדת משמעת בלי שפורטו בפניו העברות המיוחסות לו; בנוסף, רומן לא הורשה להיות מיוצג על ידי עורך דין למרות שבוועדת המשמעת ישב עורך דין מטעם הקבוצה.
דן רומן במשחק נגד הקבוצה הפורטוגזית "אשטוריל" (צילום: אתר המכתש)
לטענת הקבוצה הקנס הוטל על רומן משום שהתראיין לכלי התקשורת בנושא התארגנות מבלי שקיבל לכך את אישור הנהלת הקבוצה. לטענת ההסתדרות רומן פעל בשורותיה, וקידם את ענייניהם של כלל השחקנים. הטלת הקנס מהווה פגיעה בחופש ההתארגנות.
בכתב התביעה מצוין גם כי את ההודעה על סיום דרכו בר"ג רומן לא שמע ממנהלי הקבוצה: "על פיטוריו למד דן לראשונה מעיתונאי אשר התקשר אליו לקבל תגובתו לכך. לפיטורים אלו קדמה השעיה חד צדדית ללא הודעה מוקדמת וללא סמכות השעיה בתקנון; הליך משמעתי מבזה עוקב להשעיה שכלל הכתרת הפעילות הארגונית כ'עבירת משמעת'; ניסיון מצד הקבוצה לזייף את פרוטוקול ההליך; הטלת קנסות בלתי חוקית ולא מנומקת בתום ההליך בשל פעילות ארגונית בסך כולל של 8,000 שקל; החזרתו של השחקן לאימונים לפרק זמן קצר רק לשם השפלתו – תוך כפיה עליו להתאמן בצד, הרחק משאר השחקנים. לאחר שהשחקן עמד בגבורה בהשפלות אלו – ומאחר ולא נשברה רוחו – נאסר עליו להיכנס לאסיפת הקבוצה, הוא הורחק בבושת פנים מהאימון ורק אז נודע לו מהתקשורת כי הקבוצה פיטרה אותו. למותר לציין כי טרם החלטת הפיטורים לא זומן השחקן לשימוע ועד היום לא נמסרה לו הנמקה לכך, למרות שפנה לקבוצה וביקש זאת ממנה". הדיון בבית הדין נקבע ליום חמישי הקרוב.
"האתגר הכי גדול שלנו זה לייצר סולידריות, ואם אשתמש שוב בעגה המרקסיסטית, לייצר תודעה מעמדית. זה מה שהיה חסר כל השנים כי גם המנהיגות לא כיוונה למנהיג הזה. תמיד דיברו אלינו בלשון אינדיבידואלית ולא קולקטיבית". כך אמר רומן, הנמנה עם פעיליה המרכזיים של התארגנות שחקני הכדורגל שהצטרפו להסתדרות, בריאיון שפורסם בעיתון "הארץ". לדבריו "צריך לגרום לכולם להבין שאנחנו באותה סירה וכשלא משלמים לרמת השרון זה יהיה רלוונטי גם לשחקני מכבי ת"א ובית"ר ירושלים – אל"ף כי אלו חברים שלהם ובי"ת מחר זה יהיו הם או חלקם. אגב, גם במכבי ת"א יש המון דברים – זה לא רק הלנת השכר – יש המון היבטים מבניים וחוקתיים שאם נשנה אותם וניאבק עליהם זה יטיב גם איתם".