סכסוך עבודה הוכרז השבוע בלאומי קארד, המעסיקה כ-1,600 עובדים, כשבכל קבוצת לאומי, הכוללת את בל"ל, מועסקים כ-13 אלף עובדים. זו הפעם הראשונה שההסתדרות מכריזה על סכסוך עבודה בחברה הפועלת בענף כרטיסי האשראי.
מהסתדרות במרחב רמת גן ובני ברק, נמסר כי על הכרזת הסכסוך הוחלט לאחר שהנהלת לאומי קארד "גוררת את המו"מ על שכרם של 1,600 העובדים כבר חודשים רבים ועקב כך לא נחתם הסכם שכר קיבוצי, שאמור להיות ההסכם הקיבוצי הראשון בחברה". עובדי לאומי קארד, חברה בת של בנק לאומי, התארגנו במסגרת ההסתדרות לפני כשנה והקימו ועד מטעמם, בראשו עומדת רעות פבלוביץ. עובדי החברה דורשים תוספת שכר של כ-10%, אך ההנהלה מציעה לעובדים "תוספת מזערית, שהיא בעצם נדבה לקבצן". עוד נמסר מההסתדרות: "נהגנו באחריות כאשר לא מיהרנו להכריז על סכסוך עבודה בחברה, אך ההנהלה מפרשת זאת כחולשה מצידנו. כל זה – בחברה שב-2013 הגיעה לרווח נקי בסך 200 מיליון שקלים ולפי הערכות תסיים את 2014 ברווח דומה".
יו"ר הוועד, פבלוביץ, הדגישה כי "בניגוד לשתי חברות כרטיסי האשראי האחרות הפועלות בענף, כאל וישראכרט, שחתמו על הסכמי שכר קיבוציים עם הוועדים וההסתדרות זמן קצר לאחר שעובדיהן התארגנו לפני שלוש שנים, אצלנו ההנהלה, בראשות חגי הלר, אינה חותרת להגיע להסכם, ובנוסף לכך מצרה את רגלי הוועד ומעמידה אותו בפני עובדות בכל הקשור לשינוי ביעדים שהיא מציבה בפני העובדים".
לדבריה, לאחר שבועיים של "צינון" למן ההכרזה על סכסוך העבודה, עובדי לאומי קארד יחלו בשיבושים או אף בשביתה – אם בתקופה זו לא תחול התקדמות במו"מ עם ההנהלה.
גורמים בלאומי קארד אמרו כי אין מקום להיענות לדרישות הכספיות של הוועד, מכיוון שהשכר בחברה גבוה יותר מאשר בשתי חברות כרטיסי האשראי האחרות. מהנהלת לאומי קארד נמסר בתגובה: "אנו מאמינים בדיאלוג ישיר ופתוח עם עובדי החברה, ונמשיך לפעול לקידומו, כדי ליישב את המחלוקות. אנו מעוניינים להגיע לפתרון מוסכם המייטיב עם כל הצדדים".