נכתב על ידי דניאל רוזנברג.
בסמוך לנאומי אובמה ונתניהו, ב-16 ליוני, פרסם ארגון "הקואליציה האמריקאית לסיום הכיבוש הישראלי" כרוז, בו הוא קורא להפסקת הסיוע הצבאי לישראל, ולהתנייתו בהתקדמות במו"מ בין ישראל לפלסטינים ובהשגת יעדים מדיניים. הכרוז מציין כי "על הסיוע, לכל הפחות, להיות מותנה בהתקדמות לקראת השגת היעדים אשר נקבעו על ידי הנשיא אובמה, של סיום המצור על רצועת עזה, הפסקת כל פעילויות ההתנחלות בגדה המערבית ובמזרח ירושלים, ופתיחה בתהליך משא ומתן אשר יסתיים בשלום צודק ובר-קיימא". בין 40 הארגונים החתומים על מנשר הקואליציה ניתן למנות תנועות שלום כגון Code Pink Women for Peace, Progressive Democrats for America ועוד, בנוסף לארגונים חברתיים שונים ואיגודים מקצועיים.
חלקם של התומכים בהקפאת הסיוע מסתמכים על סעיפים בחוק הבינלאומי, אשר אוסרים על סחר בכלי נשק עם מדינות המפרות זכויות אדם באופן שיטתי. כך, למשל, טוען ארגון אמנסטי, כי מאחר ובמבצע "עופרת יצוקה" בעזה נעשה, לפי עדויות רבות, שימוש בכלי נשק האסורים בחוק הבינלאומי, יש להטיל חרם מסחרי על ישראל בכל הנוגע לכלי נשק. ארגון אמנסטי טוען כי מאחר וארצות הברית היא ספקית הנשק המרכזית של ישראל, כולל כלי הנשק האמורים כגון זרחן לבן ופגזי רסס, עליה להפסיק כל סוג של סיוע צבאי לישראל. בנוסף, הסיוע הצבאי לישראל חותר תחת החוק האמריקאי, אשר קובע איסור על סיוע באימוני לוחמים ואספקת כלי נשק למדינות הנחשבות מפרות שיטתיות של זכויות אדם.
הפרסומים השונים מגיעים על רקע דיוני התקציב הפדראלי לשנת 2010 אשר נפתחים בימים אלה. לפי התקציב המתוכנן, המענק לישראל יעמוד על 2.7 מיליארד דולר, שהם 225 מליון דולר יותר מאשר הסיוע של שנת 2009. ממשל אובמה התחייב להעביר 30 מיליארד דולר בסיוע בטחוני לישראל בעשר השנים הקרובות, סכום המהווה עליה של 25% לעומת התקופה המקבילה תחת הממשלים הקודמים. הכספים יועברו למרות שישראל אינה מתכוונת להפסיק את הבנייה בהתנחלויות או לפרק את המאחזים הבלתי חוקיים, כפי שנאמר בנאומו של ראש הממשלה נתניהו. בנוסף לקמפיין למען הפסקת הסיוע הצבאי הממשלתי, פועלים ארגונים ופעילים רבים למניעת סחר למטרות צבאיות של תאגידים וחברות פרטיות עם ישראל. כך, למשל, מתנהל הקמפיין למען הפסקת הסחר עם ישראל של תאגיד Caterpillar: דחפורים מתוצרת החברה המשמשים באופן תדיר להריסת בתי פלסטינים בשטחים הכבושים ובמזרח ירושלים, והביאו למותם של פלסטינים רבים ושל אזרחית אמריקאית אחת, רייצ'ל קורי, בשנת 2003.
הקמפיין כנגד חברת "קאטרפילר" הביא לביקורת רבה על החברה, ואף להפסקת ההשקעות בתאגיד זה של מספר גופים גדולים, כולל הכנסייה האנגליקנית וקרנות השקעה שונות. בנוסף, בעקבות לחץ דומה, מתכוון תאגיד "מוטורלה" לחסל את אחזקותיו בחברת התקשורת הישראלית "מירס", בעקבות עסקה שנויה במחלוקת, בה מכרה החברה לצה"ל מרעומי פצצות בהם נעשה שימוש במלחמות האחרונות בעזה ובלבנון. צעדים אלה מתווספים להחלטה של חברת Veolia למכור את מניותיה בחברת "סיטיפס", האחראית על פרויקט הרכבת הקלה בירושלים. זאת לאחר מסע שתדלנות אינטנסיבי של תנועות וגופים שונים, אשר הדגישו את העובדה, כי מסלול הנסיעה של הרכבת יחבר בין מערב העיר למזרחה ולגושי התנחלויות, ועל ידי כך יחזק וינציח את אחיזתו של הכיבוש הישראלי בשטחים הפלסטינים.
מעבר לכך, ארגון "קואליציית נשים לשלום" מפרסם רשימה מפורטת של תאגידים ישראלים ובינלאומיים אשר קשורים בהשקעות בהתנחלויות בשטחים הכבושים. את הרשימה ניתן למצוא באתר http://whoprofits.org