האו"ם: 63 פלסטינים נהרגו בגדה המערבית מאז תחילת השנה ו-2,300 בני אדם נעקרו

מספרם הכולל של הפלסטינים שנהרגו מתחילת השנה ועד סוף יוני האחרון בגדה המערבית מידי כוחות הכיבוש או מתנחלים הגיע ל-63, בהם 15 ילדים, ומספר הפלסטינים שנהרגו מאז 7 באוקטובר 2023 הגיע ל-1,109, בהם 243 ילדים. כמו כן, בששת החודשים הראשונים של 2026 נעקרו בגדה המערבית יותר מ-2,300 פלסטינים בשל מתקפות מתנחלים. כך עולה מדו"ח תקופתי שפרסם אתמול (שלישי) משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים בשטחים הכבושים.

ההרג והגירוש מדגישים את החששות הגוברים בתחום הביטחון האישי, במיוחד בקרב נשים וילדים. החשיפה החוזרת ונשנית לאלימות, להפחדה ולהיעדר ביטחון תרמה לפחד, חרדה ומצוקה פסיכו-חברתית מוגברים בקרב ילדים, המתמודדים גם עם היעדר ביטחון בנסיעות לבית הספר ועם גישה מוגבלת לשירותי פנאי ולשירותים המיועדים לילדים. משפחות דיווחו גם על קשיים גוברים בגישה לטיפול חירום רפואי במהלך מתקפות מתנחלים, בשל הגבלות תנועה שעיכבו גישה של אמבולנסים, וכי סיוע משפטי מוגבל וחסמים בפני ניסיונות למיצוי דין מחריפים את הסיכונים בתחום ההגנה.

עוד עולה מהדו"ח שברחבי השטחים הפלסטיניים הכבושים בגדה וברצועה, פלסטינים מוגבלים למרחבים הולכים וקטנים שבהם הם יכולים לחיות, לנוע, להגיע לשירותים חיוניים ולהתפרנס. הגורמים לעקירה חדשה ברצועת עזה הם הרחבת שטחים שהגישה אליהם מוגבלת על ידי צבא הכיבוש – המסומנים לעיתים בקוביות בטון צהובות – או תקיפות אוויריות והפגזות, שבשבוע האחרון לבדו הציתו שריפות שכילו מאות אוהלים.

בגדה המערבית העקירה קשורה יותר ויותר למתקפות מתנחלים חוזרות ונשנות ולהקמת מאחזים חדשים, לצד הריסות בתים, שכולם פוגעים בגישה לאדמה, למקורות מחיה ולשירותים בסיסיים. בשני ההקשרים, העקירה החוזרת ונשנית שוחקת את עמידותם של משקי הבית, מעמיקה צרכים הומניטריים ומגבירה את התלות בסיוע הומניטרי.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/146554/