דיון על הטרדות מיניות במוסדות להשכלה גבוהה יתקיים בשבוע הקרוב בכנסת במסגרת הוועדה למעמד האשה ולשוויון מגדרי בראשות ח"כ עאידה תומא–סילמאן. יצוין שיותר ממחצית מהסטודנטיות והסטודנטים שדיווחו על הטרדות מיניות טוענים כי הפנייה טויחה, לא טופלה ואף גררה התנכלות. בנוסף, הם אינם מכירים את הנוהל למניעה ולטיפול בהטרדות מיניות במוסד האקדמי שבו הם לומדים. כך עולה מסקר של התאחדות הסטודנטים שנערך השנה על ידי מכון מאגר מוחות ובו השתתפו יותר מ־10,000 סטודנטים ברחבי הארץ.
בסקר נמצא כי בקרב סטודנטים שחוו הטרדה מינית כלשהי, רק 15% פנו לממונה על הטרדות במוסד לימודיהם. מתוך פונים אלה, 45% מדווחים כי פנייתם טופלה כראוי, לעומת 55% שטוענים כי פנייתם לא טופלה כראוי – טויחה (15%), לא טופלה כלל (15%) או אף גררה התנכלות (5%). 20% נוספים דיווחו כי היו תוצאות שונות לפנייה על ההטרדה המינית.
בחודשים האחרונים נדרשו מוסדות הלימוד של האקדמיה להגיש דוחות לרשות לקידום מעמד האישה, למועצה להשכלה גבוהה ולוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת הכוללים דין וחשבון על הפעולות השונות שננקטו למניעת הטרדות מיניות, על מספר התלונות שהוגשו ועל אופי הטיפול בהן. בעוד כשבוע יהיו הנתונים פתוחים למבט ולביקורת בוועדה לקידום מעמד האישה. התיקון לתקנות למניעת הטרדה מינית נכנס לתוקף בשנה שעברה. שרת המשפטים דאז ציפי לבני גיבשה את התקנות בהסכמת משרד הכלכלה, הממונה על החוק למניעת הטרדה מינית לעניין חובות המעביד ובשיתוף אגודות הסטודנטים. הוועדה לקידום מעמד האישה קבעה כי מועד הגשת הדוחות יחול בתום שנה מקביעת התקנות. כל תשע האוניברסיטאות הגישו את הדוחות, אולם מכללות רבות לא עשו זאת. "הוועדה תדרוש דיווח מכלל מוסדות ההשכלה הגבוהה, כולל פיתוח הוראות ברורות לטיפול בנושא", הבהירה יו"ר הוועדה, ח"כ תומא סלימאן, "בעבר נחשפו מקרים שבהם ניצלו חברי סגל באוניברסיטה את יחסי המרות שלהם וביצעו עבירות ניצול והטרדה מינית נגד סטודנטיות. הנהלות המוסדות האקדמיים חייבות להירתם למאבק ולהוכיח שהן עושות את המקסימום כדי למנוע אותן".
".