דו"ח של יש דין: המדינה לא מפקחת על חקירות המשטרה בתיקי אלימות נגד פלסטינים.

 

"המדינה לא מפקחת על חקירות המשטרהבתיקי אלימות נגד פלסטינים" – כך עולה מדו"ח של ארגון "יש דין" שמתפרסם הבוקר (יום ד').  "מרבית התיקים", אומרים בארגון, "נסגרים מבלי שהוגשו כתבי-אישום". בדו"ח שמפרסם הארגון לזכויות האדם "יש דין" עולה כי התנהלותהפרקליטות בטיפול בעימותים בין המתיישבים ביהודה ושומרון לבין הפלסטינים תושביהאזור לוקה בחסר.
על פי הדו"ח רק 8 אחוז מתלונות הפלסטינים על אלימות של ישראלים כלפיהםהסתיימו בהגשת כתבי אישום. בדו"ח נטען כי מחלקת הערערים בפרקליטות נוטה לקבל באופןגורף את החלטות המשטרה ופרקליטויות המחוז, לעיתים תוך התעלמות מראיות. הארגון ממליץלהגביר את הפיקוח על תיקי החקירה בכדי לשפר את המצב.

"אם לא יכול שינוימשמעותי המצב רק ילך וידרדר", אומר מחבר הדו"ח, ליאור יבנה: "הפיקוח שמפעילהפרקליטות המדינה על חקירות המשטרה בגדה המערבית הוא כושל ולקוי מאוד. התוצאה היאשבמקום שבו אין פיקוח ואכיפה, ומקום שבו אין מי שנותן את הדין על מעשי האלימות כלפיהפלסטינים, שמה העבריינות מסוג זה לעולם תגבר ותחמיר".

בעקבות פרסום הדוח "מראית חוק" בשנת 2006, הדו"ח שפורסם היום, תחת הכותרת "מעט מדי ומאוחר מדי" הוא השני במסגרת פרוייקט רב-שנתי שמפעיל ארגון זכויות האדם "יש דין". הפרוייקט נועד לבחון את הסיבות לכישלונה המתמשך של מדינת ישראל באכיפת החוק על אזרחים ישראלים שפוגעים בפלסטינים וברכושם בגדה המערבית. הדוח כולל המלצות לחיזוק תפקידי הפיקוח של פרקליטות המדינה על חקירות ישראלים כנגד פלסטינים בשטחים הכבושים.