בדו"ח שהתפרסם הבוקר (יום ה') ומחזיק 117 עמודים, מובאות דוגמאות לפגיעה באזרחים חפים מפשע, הן ברצועה והן בישראל. בדו"ח נטען כי בין 1,400 הפלסטינים שנהרגו במבצע היו גם 300 ילדים, 115 נשים ו-85 גברים בני יותר מ-50. עוד נטען כי 200 גברים נוספים, בני פחות מ-50 שנהרגו – לא עסקו בטרור. בצה"ל מנגד טוענים כי מספר ההרוגים הוא 1,200 מרביתם חמושים.
בארגון נמסר כי רוב הפלסטינים שנהרגו ברצועה נפגעו מכלי נשק בעלי רמת דיוק גבוהה. אחרים נהרגו מנשק ארטילרי המכיל זרחן לבן. השימוש בפגזים אלו אסור בתכלית באזורים צפופי אוכלוסין. בנוסף עולה מעדויות שגבו אנשי "אמנסטי" בשבועות שלאחר המבצע, כי אזרחים נהרגו כשנקלעו לחילופי אש בין חמושים פלסטינים לחיילי צה"ל. לפי הדו"ח, ההרוגים לא שימשו כמגנים ללוחמים או לאמצעים צבאיים אחרים. עוד נטען כי גם צוותי הצלה פלסטינים נפגעו. "צה"ל היה יכול להבחין בין מטרות צבאיות למטרות אזרחיות", טוענים מחברי הדו"ח.
על-פי הדו"ח, במהלך המבצע נהרסו ברצועת עזה למעלה מ-3,000 בתים ועוד כ-20 אלף מבנים ניזוקו. בנוסף נהרסו עד היסוד מפעלים וגם החקלאים נפגעו כלכלית במהלך ימי הלחימה. על-פי הנתונים במהלך מבצע "עופרת יצוקה" נורו לעבר ישראל 571 רקטות קסאם וגראד וכן 205 פצצות מרגמה. כל, שגם כלפי חמאס מעלים אנשי "אמנסטי" טענות. מהדו"ח עולה כי גם התנועה חשודה בביצוע פשעי מלחמה, כששיגרה רקטות לעבר מקומות אזרחיים.
בארגון הבינלאומי לזכויות אדם אומרים כי צריכה להתבצע בדיקה בלתי תלויה מי האשמים בפשעי מלחמה בישראל ובחמאס. לדבריהם, בחמאס כל הירי היה בלתי חוקי – והפגיעות באזרחים ישראלים הם לא חוקיות. עוד נטען כי מי שאחראי לכך צריך לעמוד לדין בשני הצדדים. בהמלצות הדו"ח נכתב כי "אמנסטי" קוראת למדינות להשהות כל העברה של תחמושת, ציוד או סיוע צבאי לישראל, חמאס ולשאר הקבוצות הפלסטיניות החמושות, עד אשר לא יהא עוד חשש סביר כי ציוד זה יסייע לביצוע הפרות חמורות של החוק הבינלאומי.
בדו"ח יש קריאה לישראל להתחייב לא לבצע מתקפות ישירות, בלתי מבחינות ובלתי מידתיות על אזרחים, או לבצע שימוש באש ארטילריה, פגזים וזרחן לבן באזורים צפופי אוכלוסין. המלצה נוספת היא להסיר את המצור על רצועת עזה, שלדברי הארגון מהווה ענישה קולקטיבית של כלל תושבי הרצועה. בנוסף קוראים ב"אמנסטי" לישראל לשתף פעולה עם ועד החקירה של האו"ם, שבראשה עומד השופט הדרום-אפריקאי ריצ'רד גולדסטון. ממלא מקום מנכ"ל "אמנסטי" בישראל, איתי אפשטיין, אמר: אין זה ראוי שהצבא יחקור את עצמו כפי שעשה עד היום, במיוחד כשמדובר בהאשמות כבדות, כמו פשעי מלחמה והפרות חמורות נוספות של החוק ההומניטרי הבינלאומי. מדינת ישראל חייבת לשאוף לחקירה בלתי תלויה ואובייקטיבית בנושא. לפיכך חשוב שהצבא והמדינה ישתפו פעולה עם ארגוני זכויות אדם וגופים בינלאומיים, כמו האו"ם, ויספקו הוכחות ותשובות מעמיקות לכל הממצאים שנאספו בשטח והובאו בפניהם".