"למרות התעמולה של הקומוניסטים רוב האיטלקים, בליבם, היו רוצים להיות כמוני ומזדהים איתי ועם ההתנהגות שלי" כך אמר אתמול (ב') ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, במפגש עם עיתונאים המועסקים בכלי תקשורת שבבעלותו. זאת. על פי ידיעה שפורסמה הבוקר בעיתון הקומוניסטי האיטלקי "איל מניפסטו". עוד הוסיף ברלוסקוני כי "חרף הידיעות שמפיצים הקומוניסטים ו'הקתולי-קומיניסטים' העם איתי. הם רוצים ליצר דיקטטורה באמצעות כלי התקשות שלהם".
עוד אמר ראש ממשלת איטליה הימני: "הם יודעים גם שסילביו ברלוסקוני לא גונב ולא מנצל את הכוח למטרות אישיות", לדברי ברלוסקוני, איל התקשורת בן ה-72, לא קיים מתח בינו לכנסייה הקתולית וגינה את מה שהגדיר כ"קמפיין חתרני" להדיח מנהיג שנבחר באופן דמוקרטי. דבריו של ברלוסקוני באו יום אחרי שדוגמנית הלבשה תחתונה – שנוכחותו במסיבת יום הולדתה ה-18 הציתה את שורת הסקנדלים – שברה שתיקה והתראיינה לערוץ טלוויזיה איטלקי. בראיון לערוץ "סקיי איטליה" תיארה נואמי לטיציה את מערכת היחסים שלה עם המנהיג שאותו היא מכנה "פאפי" וסיפרה על חלומה להצליח בהוליווד. "אני אוהבת את אמריקה ומאוד הייתי רוצה לעבוד בה", אמרה.
בעוד שראש הממשלה טוען כי הוא עדיין אהוד, אתמול נמסר על ירידה בתמיכה בו בקרב הנוצרים הקתולים המאמינים, המהווים כ-40 אחוזים מהחברה האיטלקית. לפי סקר שפורסם בעיתון "קוריירה דלה סרה", שיעור התמיכה בו בקרב אוכלוסיה זו ירד מ-55 אחוזים באפריל, ל-50 אחוזים. הפופולריות של הכנסייה הקתולית בקרב המאמינים, לעומת זאת, דווקא עלתה מעט בחודשים האלה, מ-83 ל-85 אחוזים. יצויין שהסקר נערך על פי מדגם מייצג של פלג האוכלוסייה המגדירה את העצמה "כקתולית מאמינה".