בחודשים האחרונים הרחיבו כוחות הביטחון מאוד את הירי של "כדורי טוטו" –כדורים חיים בקוטר 0.22 אינץ' – בדיכוי פלסטינים בגדה המערבית. מרבית הנפגעים היו צעירים פלסטינים, בהם קטינים, אולם בחודשיים האחרונים נפצעו גם אישה, לפחות שלושה צלמים ופעיל שלום זר. עוצמת פגיעתם של כדורי "טוטו" נמוכה מזו של כדורים חיים "רגילים", אולם היא עלולה להיות קטלנית או להסב פציעות קשות.
צלף יורה כדורי טוטו על מיידי אבנים, א–נבי סאלח, דצמבר 2014 (צילום חיים שוורצנברג)
בשבועות האחרונים תיעדנו ירי כדורי טוטו בעימותים שהתרחשו באזורים שונים בצפון הגדה. הירי באירועים האלה בוצע בנסיבות שחרגו מהוראות הפתיחה באש של הצבא שאוסרות ככלל ירי חי על מיידי אבנים ומתירות להשתמש בו רק במצב של סכנת חיים ממשית ומיידית. חמור מכך, במספר מקרים הכוחות חתרו למגע עם מיידי אבנים כדי לירות עליהם כדורי טוטו, ובמקרה אחד שתועד יזמו פעולות שנועדו לגרות צעירים ליידות אבנים, כדי שיוכלו להגיב בירי ולפצוע אותם. במקרה אחר המתין צלף חמוש ברובה טוטו לתהלוכה של מפגינים בטרם יודו אבנים כלשהן. השימוש בנשק עורר גם מחלוקת בתוך הצבא: תחמושת זו הוצאה משימוש בין השנים 2008-2001 בגלל מספר רב של נפגעים וביניהם גם הרוגים. מאז חודש השימוש בנשק זה תיעד בצלם הרג של שני בני אדם לפחות מירי כדורי טוטו, אבל ייתכן שמספרם האמיתי של ההרוגים מתחמושת זו גדול יותר.
בצלם קרא לצה"ל "להפסיק לחלוטין את ירי האש חיה על מיידי אבנים ובמסגרת פעולות לאכיפת חוק על אזרחים לא חמושים, ולהיצמד להוראות הפתיחה באש המתירות ירי חי רק במצב של סכנת חיים".



