"בפורים הזה נגיע לשמח ולתמוך בהפגנת עדלאידע מול כלא 6", כך נמסר מרשת מסרבות. העדלאידע תיערך בדרישה לשחרורה של סרבנית הכיבוש תאיר קמינר. הסרבנית קמינר מרצה תקופת מאסר שלישית בשל סירובה לשרת בצבא כיבוש. תנועת מסרבות מזמינה לעצרת תמיכה קמינר ובכל סרבניות המצפון והאסירות הפוליטיות.
האירוע יתקיים מול כלא 600, ביום רביעי 24 במארס, בשעה 16:30. "מוזמות ומוזמנים להגיע מחופשות לרמטכ"ל האהוב עליכן או לצבא הכי מוסרי לדעתכן! יש להביא: מסכות, רעשנים, כובעים, נצנצים ורוח חג". גם פעילי יש גבול ייקחו חלק במחאה.
"אמרו לי שאני מתנערת מאחריות על ביטחונה של מדינת ישראל. אבל כאישה שרואה את כל בני האדם כשווים וחושבת שחייהם חשובים במידה שווה, אני מתקשה להאמין בטיעון הביטחון כל עוד הוא מופנה אך ורק ליהודים. במיוחד עכשיו, כשגל הטרור הולך ומתמשך, ניתן לראות שהצבא לא מגן אפילו על היהודים, כי אין דרך ליצור ביטחון בתוך מצב של כיבוש", כתבה קמינר בהצהרת הסירוב שלה.
את תהליך הסירוב של תאיר מלווה רשת "מסרבות" המקשרת בין סרבניות\ים, ארגוני סירוב ומכתבי סרבנים. יסמין יבלונקו, רכזת "מסרבות", מסרה: "המסר של תאיר הוא מסר שבעיקר אומר שאנשים צריכים להטיל ספק בדברים שמלמדים אותם בבית הספר שהם מובן מאליו". יצוין שהסירוב של קמינר קיבל סיקור תקשורתי בארץ ובעולם. נערך דיון בנושא הסירוב של תאיר בפרלמנט הבריטי. יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה (חד"ש), ביקר את סרבנית בכלא ארבע.
האירוע בפייסבוק: