בידהיה בהנדארי, סגנית יו"ר המפלגה הקומוניסטית המרקסיסטית-לניניסטית המאוחדת של נפאל, נבחרה היום (רביעי) על ידי הפרלמנט לתפקיד נשיאת המדינה. בכך תכהן אישה בתפקיד זה לראשונה בהיסטוריה של המדינה האסיאתית. בהנדארי זכתה ב-327 קולות, והביסה את יריבה קול בהאדור גורונג, שזכה ב-214 קולות. הנשיאה החדשה היא גם אלמנתו של מדאן בהנדארי, אחד המנהיגים הקומוניסטית הידועים בתולדות נפאל. במשך שנים הנשיאה החדשה פעלה בארגוני נשים והיא ידועה בגלל השקפותיה הפמיניסטיות.
הנשיאה החדשה של נפאל: בידהיה בהנדארי, סגנית יו"ר המפלגה הקומוניסטית המרקסיסטית-לניניסטית המאוחדת (צילום מסך: הטלוויזיה הנפאלית)
לפני שבועיים, מנהיג קומוניסטי נבחר בנפאל לתפקיד ראש הממשלה. חדגא פראסד עולי, יו"ר המפלגה הקומוניסטית המרקסיסטית–לניניסטית המאוחדת, קיבל את קולותיהם של 338 חברי פרלמנט. יריבו וראש הממשלה לשעבר, מנהיג ה"קונגרס הנפאלי", סושיל קואירלה, קיבל את תמיכתם של 249 חברי פרלמנט. הבחירה של המנהיג הקומוניסטי התאפשרה לאחר שחל פילוג בשורות ה"קונגרס" ושקיבל את תמיכת אחת הסיעות הגדולות בבית המחוקקים: של המפלגה הקומוניסטית המאוחדת (מאואיסטית). זאת, לאחר חתימה על מצע משותף.
יצוין שהפרלמנט של נפאל אישר לפני מספר שבועות את החוקה החדשה אחרי עשור של מאבקים פנימיים והפגנות אלימות. החוקה מגדירה את נפאל כרפובליקה פדרטיבית חילונית של שבע מדינות, שבראש כל אחת מהן יכהן שר ראשי ויהיה לה בית מחוקקים משלה. בחוקה נכתב כי הנשיא הוא ראש המדינה, בתפקיד סמלי, ואת השלטון מנווט ראש הממשלה. ממשלת נפאל רואה בחוקה החדשה הצלחה גדולה שתביא לפריצת דרך ביחסים שבין 28 מיליון אזרחיה, בתקופה של התאוששות מרעידת האדמה הקשה שפקדה אותה באפריל האחרון וגבתה אלפי קורבנות.