בכנסת נדחו שתי הצעות להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לאפליה כלפי יוצאי אתיופיה

מליאת הכנסת דחתה אמש (רביעי) את שתי ההצעות להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בנושא בחינת אפלייתם של בני העדה האתיופית, גזענות ואלימות קשה כלפיהם. את ההצעות הגישו חברי הכנסת דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת) וציפי לבני (המחנה הציוני). ההצעות נדחו ברוב של 48 מתנגדים מול 46 תומכים ו-44 תומכים לעומת 48 מתנגדים.

2015-06-25_200044

הפגנה של בני הקהילה האתיופית ביום שני האחרון במרכז תל אביב. המפגינים קראו לפיטוריו של היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין ומחו על ההחלטה לסגור את התיק נגד השוטר שהיכה את החייל פקדו דמסה בחולון, ונגד האלימות המשטרתית, הגזענות והאפליה הממסדית (צילום: אקטיבטילס)

ח"כ חנין נימק את חשיבות הוועדה: "הקול של יוצאי אתיופיה חייב להישמע לא רק ברחובות אלא גם כאן בכנסת. יוצאי אתיופיה מרוכזים בשכונות מסוימות, במקומות עבודה מסוימים ובתפקידים מסוימים. המטרה היא להזמין את הציבור, לשמוע מומחים, להזמין שרים, פקידים ומפקדי משטרה לתת תשובות ולהגיע לתמונה כוללת ומקיפה. המטרה היא לתת לאנשים האלה תקווה שמישהו מקשיב להם. אחת ההצבעות המפתיעות היא של ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד) שנמנה עם בני העדה האתיופית והצביע נגד. "אנחנו לא צריכים ועדת חקירה כדי להבין שממשלות ישראל לדורותיהן כשלו בקליטתם של יהודי אתיופיה ובייחוד בשילובם בחברה הישראלית", אמר.