עובדי השקמיות חזרו הבוקר (ה') לעבודה סדירה ומלאה. העובדים חזרו לעבודה לאחר דיון שערך אמש בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, במהלכו הגיעו ההסתדרות, משרד הביטחון והאגודה למען החייל להסכמות במסגרתן ייכנסו הצדדים למשא ומתן אינטנסיבי במשך 30 יום כדי למצוא פתרונות לשילוב העובדים באגודה למען החייל. כמו כן, משרד הביטחון התחייב לקבל את ההסכמות בין העובדים לאגודה למען החייל. עוד הוסכם כי ימי השביתה ישולמו לעובדים ויקוצצו על ידי ימי החופשה שלהם.
יצוין שהשבוע בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נענה לבקשת ההסתדרות למתן צו מניעה זמני למניעת פיטוריו והלנת שכרו של יו"ר ועד עובדי השקמיות, חיים יעיש. הבקשה אשר הוגשה על ידי עו"ד נאווה פינצ'וק–אלכסנדר"ד חגית רימון מהלשכה המשפטית של האגף לאיגוד המקצועי בהסתדרות נגד הנהלת ש.י.ר.ן, חברת הבת של האגודה למען החייל המתפעלת את השקמיות, הוגשה בעקבות התנכלות ההנהלה ליו"ר הועד על רקע התארגנות העובדים והפתיחה בשביתה וזימונו לשימוע. ביה"ד קבע כי יש להימנע מהזמנתו לשימוע. כמו כן נתן צו למניעת פיטוריו והלנת שכרו. ועו
שופטת ביה"ד מיכל לויט אף נתנה צו זמני באשר לבקשת ההסתדרות להפסיק את השינוי החד צדדי של שיטת דיווח שעות הנוכחות של העובדים ללא הסכמת העובדים. שכן בחודשים האחרונים ההנהלה שינתה באופן חד צדדי את שיטת דיווח שעות הנוכחות של העובדים מידני לשיטה בה העובדים כותבים למעסיק באמצעות הודעת טקסט את שעות הנוכחות שלהם. דבר אשר יצר מצב שבו עובדים אשר מועסקים בבסיסים מרוחקים, לא מקבלים תשלום עבור שעות נוספות שהם נמצאים בדרך לעבודה.
כזכור, עובדי השקמיות פתחו לפני שבוע בשביתה ללא הגבלת זמן בכלל השקמיות בבסיסי צה"ל. מדובר בעובדי חברת ש.י.ר.ן, חברת הבת של האגודה למען החייל המפעילה את השקמיות בבסיסים. העובדים הצטרפו לאחרונה להסתדרות והם שבתו בעקבות כשלון המו"מ עם ההנהלה שמסרבת להבטיח את ביטחונם התעסוקתי. כמו–כן מוחים העובדים על הרעה בתנאי העסקתם.
בשנה האחרונה ערכה ההנהלה צעדים חד צדדיים הפוגעים לרעה בזכויות העובדים ובשכרם כמו הפסקת תשלום שעות נוספות ואי פיצוי לעובדי השקמיות המרוחקים הנוסעים בטרמפיאדות למקום עבודתם. כמו כן, כ– 122 מתוך 180 העובדים נזקקים להשלמת הכנסה למרות שבהסכם הקיבוצי ההנהלה מחויבת לשלם שכר מינימום. בנוסף העובדים טוענים כי קיימת חוסר וודאות באשר לעתידם התעסוקתי שכן המשך פעילותה של שירן מותנה במכרז או בשינוי התקנות של משרד הביטחון.
ש.י.ר.ן הינה חברת הבת של האגודה למען החייל. בחברה מועסקים כ– 180 עובדים הפרוסים ברחבי המדינה בלמעלה מ– 50 שקמיות בבסיסי צה"ל ועוד 270 שקמיות הפועלות על ידי חיילים ומפוקחות על ידי עובדי ש.י.ר.ן. העובדים עברו לפני כמספר חודשים מההסתדרות הלאומית להסתדרות הכללית החדשה.