ביום שישי: כנסת חירות של העובדים בקולנוע ובטלוויזיה

המשא ומתן שהתקיים בין איגוד העובדים בקולנוע ובטלוויזיה (אק"ט) לבין איגוד המפיקים סביב תנאי התעסוקה שלהם הסתיים השבוע ללא תוצאות. באיגוד מתכננים לצאת למאבק ציבורי נגד תנאי ההעסקה הירודים להם הם זוכים מצד מפיקי הטלוויזיה. ביום שישי הבא הם יקיימו כנס חירום.

 2014-02-26_212455

לפני ארבעה חודשים פתחו בארגון בקמפיין שמטרתו היא שינוי תנאי העבודה ובהם קיצור יום העבודה לעשר שעות. אנשי אק"ט ואיגוד המפיקים החלו במשא ומתן, אולם המפיקים דרשו בתמורה לקיצור יום העבודה שינויים אחרים בתנאי העבודה כאלה שבאק"ט סבורים יביאו לתוצאה ההפוכה: לימי עבודה ארוכים יותר.

עובדי הטלוויזיה והקולנוע דרשו מהמפיקים לקצר את יום העבודה כך שיימשך לכל היותר 10 שעות, אולם נציגי המפיקים סרבו לכך בטענה כי הדבר יביא להגדלת הוצאות ההפקה "נאמר לנו במפורש במהלך המשא ומתן ש'הדבר האחרון שמפיק יעשה הוא להוסיף ימי צילום, הוא יוסיף שעות עבודה נוספות ולא יוסיף ימים' – לא נוכל להסכים למציאות כזאת", מסר יו"ר אק"ט עידן אור לחברי האיגוד. "המאבק שיצאנו אליו אז ואנחנו ממשיכים בו היום הוא מאבק לשיפור איכות החיים של כולנו. אנחנו מבקשים איזון ראוי בין חיים לעבודה", אמר. "אנחנו מבינים שלענף הקולנוע והטלוויזיה יש את הייחוד שלו, גם יום עבודה בן 10 שעות, הוא ארוך יותר מיום העבודה המונהג במשק הישראלי".

סרטון אומרים לא להעסקה פוגענית:

http://www.youtube.com/watch?v=D9Gh5-hIJc4

אתר האיגוד: http://act.org.il