ביום ראשון הקרוב ישבתו כ-3,500 עובדי ויצו – כל 187 מעונות היום, כולל המעונות הרב תכליתיים, כמו גם בתי הספר, סניפי הארגון והיחידות השונות, כולל עובדי המנהלה, ישבתו בהוראת ועד העובדים ובאישור ההסתדרות. השביתה, בשל התניית הנהלת ויצו להעלאת שכר מטפלות המעונות, בפיטורי עובדים, הפחתת דמי הבראה וביגוד, הפחתת קידומי שכר עתידיים, עיכוב קידום בדרגות ועוד.
יו"ר ארגון עובדי ויצו, רחל מירון, אמרה כי שההנהלה קיבלה לפני כחצי שנה 7 מיליון שקל ממשרד העבודה והרווחה להעלאת שכר המטפלות במעונות, אך היא לא מעבירה כספים אלה לעובדות ומשתמשת בהם לכיסוי גירעונותיה. "יתרה מזאת, יו"ר ויצו מסרבת להיפגש עם נציגות העובדים, ובפגישה שקיימנו עם מנכ״ל הארגון, כשהודענו שנאלץ לסגור מעונות, הוא אמר שמצדו שלא נפתח אותם. בלית ברירה אנו נאלצים לקבל את הצעתו", אמרה מירון.
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ושרת המשפטים, איילת שקד, הגיעו הבוקר (חמישי) להבנות לפיהן יפסיקו העוזרות המשפטיות את שביתתן והנהלת בתי המשפט תעצור את הצעדים החד–צדדיים עליהם מוחות העובדות, וכי הצדדים ישובו למשא ומתן אינטנסיבי ובתום לב. עוד סוכם כי השניים יהיו מעורבים במגעים בין הצדדים ויפקחו עליהם.
העוזרות המשפטיות פתחו לפני כשבועיים בשביתה ללא הגבלת זמן על רקע פגיעה בתנאי עבודתן והכוונה לבצע פיטורים נרחבים. בישיבה שהתקיימה ערב חג הפסח, הודיעה הנהלת בתי המשפט כי בכוונתה להחתים, באופן חד צדדי, את כלל העוזרות המשפטיות על חוזי העסקה חדשים עד לסיום חודש יוני השנה, כשעוזרות שלא יחתמו עליהם יפוטרו בסוף 2017, ללא קשר לתקופת העסקתם. החוזים החדשים כוללים, מלבד נושא הגבלת משך ההעסקה גם הורדה, בשיעור 21% עד 32% בשכר הבסיס של מרבית העוזרות. לטענתן, צפויים להתבצע פיטורים של 600 מתוך 650 העוזרות המשפטיות המועסקות כיום. עוד טענו, כי מזה כשש שנים מסרבת הנהלת בתי המשפט לשבת עם נציגות העוזרות המשפטיות ולדון בתנאי העסקתן.