בחירות בפורטוגל: הקומוניסטים הכח השלישי ברשויות המקומיות

 

מספירת כל הקולות בבחירות לרשויות המקומיות שנערכו אתמול (ב') בפורטוגל עולה כי החזית של המפלגה הקומוניסטית והירוקים היא הכח הפוליטי השלישי במדינה. הקומוניסטים והירוקים זכו ל-11% מקולות הבחורים, לעומת 8% בבחירות לפרלמנט שנערכו לפני שבועיים. מערך השמאל, זכה אתמול לפחות מ-5% לעומת יותר מ-10% בבחירות לפרלמנט.

 

מתוצאות הבחירות עולה כי בידי המפלגה הסוציאליסטית השלטת 126 רשויות מקומיות, בידי המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הימנית 121 רשויות, ולקומוניסטים 27 רשויות. מערך השמאל לא זכה באף רשות מקומית. עוד עולה מתוצאות הבחירות כי הקומוניסטים ניצחו בריכוזי פועלים, בייחוד ב"חגורה האדומה", ערי הפרברים שמסביב לבירה לסבון; וגם בעיר סטובל ובה 120 אלף תושבים.

 

מזכ"ל המפלגה הקומוניסטית, ג'רונימו דה סוסה, בירך לפנות בוקר את פעילי מפלגתו. "עבורנו זהו השיג גדול, המתווסף לתוצאות הטובות בבחירות לפרלמנט שנערכו לפני שבועיים. נמשיך להגן על האינטרסים של העובדים", הדגיש המנהיג הקומוניסטי.

 

הודעת ג'רונימו דה סוסה (בפורטוגזית) עם פרסום תוצאות הבחירות:

http://www.cdu.pt/index.php?option=com_content&task=view&id=1164&Itemid=80

 

סרטון עם דברי דה סוסה (4.39 דקות, בפורטוגזית):

http://videos.sapo.pt/JD1J1jdLkYPHU0ZzssKG

 

על תוצאות הבחירות לפרלמנט שנערכו לפני שבועיים:

http://www.maki.org.il/index.php?option=com_content&task=view&id=4884&Itemid=82