מדיניות הסגר וההגבלות הקשות על חופש התנועה אינן פוגעות רק בנגישותם של חולים למרכזי רפואה אלא גם ביכולתם של צוותי הרפואה הפלסטינים להתעדכן בנעשה בקהילה הרפואית הבינלאומית ולצאת להשתלמויות. רופאים לזכויות אדם (רל"א) לקחה על עצמה להגיע למפגשים עם הקהילה הרפואית הפלסטינית כדי להתגבר על קושי זה וכן על מנת לשמוע על האתגרים העומדים בפניה. לשמחתנו שותפה למאמץ זה ההסתדרות הרפואית הפלסטינית. כך מסר סלאח חאג' יחיא, מנהל פעילות רפואית לשטחים הכבושים בעמותה.
ביום שישי האחרון התקיים המפגש הרביעי בסדרת הכנסים הרפואיים, הפעם בעיר ג'נין. לכנס הגיעו 135 רופאים ורופאות מאזור ג'נין, משכם, קלקיליה וטולכרם, העובדים בבתי חולים ממשלתיים, במנהלות הבריאות של משרד הבריאות הפלסטיני, של הסהר האדום, בית החולים אלזכאה, בית החולים של אונר"א ורופאים של מרכזים רפואיים נוספים. בין המשתתפים היו מנהלי בתי חולים, כד"ר מוחמד אבו גאלי מנהל בית החולים הממשלתי ג'נין, וד"ר פהמי חשאש מנהל בית חולים של אונר"א בקלקיליה וכן סגן ראש הסתדרות הרופאים הפלסטינית, ד"ר רמזי אבו ימן, וראש סניף ההסתדרות בטולכרם ד"ר שאווקי סבחה.
את הכנס פתח ד"ר קדרי דרגמה, ראש סניף ההסתדרות הרפואית של ג'נין, שבירך את רופאים לזכויות אדם ואיחל הצלחה למשתתפים. בשם רופאים לזכויות אדם דיבר מנהל הפעילות הרפואית של רל"א בשטחים הכבושים סלאח חאג' יחיא. הוא הודה למארחים ונתן סקירה מורחבת על רל"א מאז הקמתה ועל פעילותה למען הזכות לבריאות בישראל ובשטחים הכבושים.
בחלקו המקצועי של הכנס ניתנו הרצאות במספר נושאים: פרופ' שאול דולברג, חבר הנהלת רופאים לזכויות אדם, מנהל המחלקה לפגים בבית החולים איכילוב, נתן הרצאה בנושא: מחלות נשימתיות בילודים – גישה לאבחנה ולטיפול; פרופ' צבי בנטואיץ, חבר הנהלת רופאים לזכויות אדם, מנהל המרכז למחלות טרופיות ואיידס ומרצה באוניברסיטת בן גוריון, הרצה בנושא: שפעת החזירים H1N1 , תמונת מצב של המגיפה בארץ ובעולם, ומצבי החיסונים נגד הנגיף ופרופ' עבדללה בוויראת, רופא נוירולוג מבית החולים זיו בצפת, הרצה בנושא: מחלת הפרקינסון, תולדות המחלה, האבחונים והטיפולים החדישים.גם ד"ר חליל סלאמה, רופא נוירוכירורג מבית החולים איכילוב, הרצה בנושא: הדימום התוך מוחי, האבחון, ושיטות הטיפול.
בסיומה של כל הרצאה התקיים דיון קצר בו נשאלו שאלות מהרופאים שבקהל. הרופאים הפלסטינים הדגישו את חשיבות המשך ארגונם וקיומם של עוד כנסים כאלה על מנת לאפשר להם חשיפה לחידושים הן באבחון והן בטיפול במחלות השונות. בשיחה שהתפתחה הועלו רעיונות נוספים לשיתוף הפעולה. אחד מהם הוצא מיד לפועל כאשר פרופ' דולברג הוזמן לבקר עוד באותו היום במחלקת פגים של בית החולים הממשלתי בג'נין. הרופאים ומנהל בית החולים ביקשו כי פרופ' דולברג יגיע לבית החולים לשם מתן הכשרה ממוקדת לצוות המקומי.
בשיחה עם ד"ר רמזי אבו ימן, סגן ראש ההסתדרות הרפואית הפלסטינית, עם פרופ' בנטואיץ הועלו רעיונות נוספים להמשך הכשרות ממוקדות של רופאים פלסטינים בתחומים שונים.