ארגון בצלם על סגירת תיק מח"ט בנימין: 'חלק ממנגנון הטיוח'

ארגון ב"צלם" מתח אתמול (ראשון) ביקורת על החלטתו של הפרקליט הצבאי הראשי, תת אלוף שרון אפק, לסגור את תיק החקירה בעניינו של מפקד חטיבת בנימין, אל"מ ישראל שומר, שירה למוות בנער פלסטיני שיידה אבנים לעבר רכבו ונמלט. "ההחלטה היא חלק בלתי נפרד ממנגנון הטיוח שהוא מערכת החקירות הצבאית. הקביעה כי הירי היה חוקי, שכן הקצין טען שכיוון לרגליים אולם לא דייק בירי, משקפת יותר מכל את נכונות מערכת החקירות להתעלם מהוראות הפתיחה באש ומהחוק", נמסר בהודעה מטעם הארגון. אל"ם שומר הרג את מוחמד עלי-כוסבה בן ה-17 בשלוש יריות בפלג הגוף העליון, אחת מהן בראשו.

2016-04-11_193535

מוחמד עלי-כוסבה בן ה-17 (צילום: בצלם)

 

לדברי ח"כ יוסף ג'בארין (חד"ש – הרשימה המשותפת), הגיב אף הוא ואמר כי "מיד לאחר המקרה, הדרג המדיני נתן גיבוי מלא למח״ט בנימין. גיבוי פומבי עלול לגרום לכך שחוקרים במצ״ח יישאו עיניהם לעבר המערכת הפוליטית, וישאלו את עצמם אם החלטותיהם בתיק החקירה מוצאות חן בעיני הדרג הפוליטי. הצדק כאן לא נעשה, ולא נראה".

 

יצוין שח"כ ואלוף במילואים אייל בן ראובן (המחנה הציוני) הביע היום תמיכה בהחלטתו של הפרקליט הצבאי הראשי, תת אלוף אפק, "אני מברך על החלטת הפרקליט הצבאי הראשי לסגור את התיק בעניינו של מפקד חטיבת בנימין, וזאת לאחר בדיקה יסודית ועמוקה באשר לנסיבות האירוע. לצערי פורסמו בעבר אמירות בלתי אחראיות נגד מפקד שומר" אמר.

 

סרטון המתעד את הריגתו של מוחמד עלי-כוסבה: