אסיפה של עובדי מערכת בריאות הנפש נגד ההפרטה

 

אסיפה קולנית של עובדי מערכת בריאות הנפש נגד ההפרטה נערכה אמש במועצת פועלי ירושלים. זאת, כי משרד הבריאות מנסה להתחמק מהחוק המחייב אותו לקלוט עובדי חברות כוח אדם אחרי תשעה חודשי העסקה, כדי שלא לתת להם קביעות, במסגרת תוכנית הפרטה שהוא מתכנן. הצעד השני בהפרטה המתוכננת הוא העברת עובדי שירותי בריאות הנפש, שנחשבים כעובדי המשרד, למעמד של "נותני שירות."

כיום מועסקים במשרד הבריאות כ-2,500 עובדים דרך האגודה לבריאות הציבור, מהם 318 עובדים המועסקים במרפאות לבריאות הנפש. לפי החוק, אותם עובדים אמורים היו להפוך לעובדי משרד הבריאות כבר לפני כמה חודשים.

המשרד ביקש ארכה עד סוף החודש, בסיומה הוא אמור לקלוט את אותם עובדים. ואולם כי בכוונת המשרד לשנות את החוזה עם חברות כוח האדם, כך שיוכל להעסיק את העובדים במעמד של "ספק שירותים". כדי להשלים את מהלך ההפרטה, יועברו 392 עובדי שירות בריאות הנפש, עובדי מדינה המועסקים ב-41 מרפאות, לעבוד גם הם באגודה לבריאות הציבור. על פי הגדרת המשרד, העובדים "יושאלו" לאגודה לתקופה שלא תעלה על ארבע שנים. בהמשך ההפרטה תועבר האחריות על עובדי המוסדות השיקומיים וההוסטלים לאחריות האגודה לבריאות הציבור, תוך הפחתת 91 תקנים.

בתגובה, הוחלט בהסתדרות להכריז בקרוב על סכסוך עבודה – מהלך שעשוי להוביל להשבתת המרפאות. רחל דמרקדו, רכזת ארצית בוועד עובדי מינהל ומשק במוסדות הפסיכיאטריים, המובילה את המאבק, אמרה אמש באסיפה: "תוכנית המשרד תוביל לירידה באיכות השירותים לאזרחים. נעשה פה תרגיל על חשבון העובדים המסורים למערכת בריאות הנפש."