ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל פרסם הבוקר (ב') נייר עמדה שכותרתו "חנוקים: רצועת עזה תחת המצור הישראלי". נייר העמדה כולל עדויות מתושבי עזה שעדיין מתקשים לשקם את הריסות חייהם מאז מבצע "עופרת יצוקה". במהלך 22 ימי הלחימה, נהרגו כ-1,400 פלסטינים ואלפים נפצעו.
"ישראל טוענת כי המצור המתמשך על עזה, שהוטל ביוני 2007, הוא תגובה לירי הרקטות הבלתי מובחן של ארגונים פלסטיניים על דרומה של ישראל", אומרים בארגון. "אך המציאות היא שהסגר אינו פוגע בארגונים החמושים אלא מעניש את האוכלוסייה האזרחית בעזה, מאחר שהוא מגביל כניסת מזון, ציוד רפואי וחינוכי וחומרי בניין", כך טוען מלקולם סמרט, מנהל אגף המזרח התיכון וצפון אפריקה באמנסטי אינטרנשיונל. "על פי החוק הבינלאומי, המצור מהווה עונש קולקטיבי – ויש להסירו לאלתר".
בהתקפות צה"ל ברצועת עזה, נפגעו מבנים אזרחיים רבים ומתקני תשתית – בהם בתי חולים ובתי ספר. כן נפגעו תשתית המים והחשמל ואלפי בתים של פלסטינים נהרסו או ניזוקו באופן חמור. על פי הערכות הארגון, כ-280 מתוך 641 בתי הספר הקיימים בעזה נפגעו, ו-18 מהם נהרסו. גילה של יותר ממחצית מאוכלוסייתה של עזה הוא נמוך מ-18, ולנזק שגרמו המבצע הצבאי והמשך המצור למערכת החינוך העזתית השפעה הרסנית.
גם שיעור האבטלה בעזה עולה, מאחר שבתי העסק שנותרו על תילם נאבקים לשרוד את המצור. בדצמבר 2009, העריך האו"ם כי שיעור האבטלה בעזה עולה על 40 אחוזים. "המצור חונק כמעט כל היבט של חייהם של תושבי עזה, שיותר ממחציתם ילדים. אסור שהבידוד הגובר ושסבלם של האזרחים העזתים יימשכו. על ממשלת ישראל לעמוד בחובותיה המשפטיות מתוקף היותה כובשת – ולהסיר את המצור בלי דיחוי", מסכם סמרט.
להודעה המלאה (באנגלית):