"בעבר היו בירושלים 70% יהודים ו-30% ערבים, שזהו היעד הממשלתי. היום היחס עומד על 65%-35%, וזה מהווה איום אסטרטגי על ירושלים". כך אמר היום (ג') ראש עיריית ירושלים ניר ברקת בכינוס במשכן הכנסת.
בכינוס ייסוד שדולת ירושלים בכנסת אמר עוד ברקת, כי "המחוות של ישראל לפלסטינים אינן צריכות לבוא על חשבון העיר". לדבריו, "כל מחווה לפלסטינים צריכה להיעשות במקביל לפעולה של חיזוק ירושלים, חשוב להעביר מסר שזה לא מתן ומתן. בלי הירתמות של הממשלה והכנסת, היכולת שלנו לחולל את השינויים הדרמטיים שאנחנו רוצים היא קטנה ביותר". בשדולה למען ירושלים חברים חברי הכנסת מן הימין זבולון אורלב, אורי אריאל, זאב אלקין, נחמן שי ואורי מקלב.
יצוין שבדיון שנערך ביום ראשון האחרון בוועדת חוק, חוקה ומשפט בכנסת, חשף היועץ המשפטי לעיריית ירושלים, עו"ד יוסי חביליו, פנייה "בלתי חוקית" של העירייה למשטרה – שביקשה ממנה להימנע מלהוציא לפועל צו בית המשפט המורה על איטום ופינוי מבנה בשכונת סילוואן, שבו מתגוררים מתנחלים יהודיים. המבנה המדובר, המכונה "בית יהונתן", כולל שבע קומות ונבנה ללא היתר בשנת 2004.
עו"ד חביליו אמר בדיון בוועדה: "הדבר צריך היה להתבצע מזמן. אגיד בזהירות ואצטט מכתב שקיבלתי מהמפכ"ל, רב ניצב דודי כהן, שלפיו פנתה העירייה למשטרת ישראל באופן שבעיני הוא לא חוקי. מאז סיום ההליכים בעניין, פועלת עיריית ירושלים באופן שאינו תקין. המשטרה אינה יכולה לא לבצע את הצו בעקבות הפנייה, והיא צריכה לנתק עצמה מגורמים חיצוניים ולעבוד רק מול גורמים מקצועיים".
חביליו זכה לתמיכתם של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ופרקליט המדינה, משה לדור. מזוז עצמו שיגר לפני שבועיים מכתב למפכ"ל המשטרה, שבו כתב: "לאחרונה הובא לידיעתי כי טרם בוצע הצו השיפוטי להפסקת שימוש ואיטום של המבנה בשכונת סילוואן – 'בית יהונתן' – שנבנה ללא היתר. חלפו קרוב לשלוש שנים מאז מתן הצו, ולמרות פניות חוזרות ונשנות עוכב סיוע המשטרה לביצוע ההוראות, בעקבות בקשות מצד של מנכ"ל העירייה וראש העירייה. אבקש להדגיש כי הסמכות והאחריות הבלעדיים לביצוע הצווים נגד בניה בלתי חוקית נתונים בידי הגורמים המקצועיים האחראים על האכיפה, ואין מקום להתערבות של דרגים פוליטיים בעניין הזה", לשון המכתב. מזוז הדגיש במכתב כי "מדובר במקרה חמור של אי כיבוד מתמשך של צווים מטעם בתי המשפט".