הפער בין עשירים ועניים בסין מתרחב כאשר המאיון העליון (האחוז העליון של המשפחות) מחזיק בשליש מההון במדינה. רבע מהמשפחות בסין, בעלות ההכנסות הנמוכות ביותר, מחזיקות ב-1% בלבד מההון. כך עולה מסקר שביצעה אוניברסיטת בייג'ינג בקרב מדגם מייצג שכל-15 לאף משפחות מ-25 מחוזות וערים, שתוצאותיו פורסמו השבוע ברדיו סין הבינלאומי.
מהנתונים עולה כי מדד ג'יני של סין (מדד סטטיסטי לאי–שוויון בחלוקת ההכנסות הנע בין 0 ל-1, כאשר ככל שהערך גבוה – אי–השוויון גדול יותר) עומד על 0.49 – מעל למה שקבע הבנק העולמי כאי–שוויון חמור שעומד על 0.4. על פי הנתונים הרשמיים, של הלשכה הסינית לסטטיסטיקה, עומד מדד ג'יני על 0.47, כלומר נמוך יותר. מדד הג'יני של סין עמד על 0.3 בשנות ה-80 אך מאז הולך ועולה. מבין 25 המדינות בעלות האוכלוסייה הגדולה בעולם, רק בדרום אפריקה ובברזיל אי השוויון באוכלוסיה גדול יותר מאשר בסין. בארה"ב עומד מדד ג'יני על 0.41 ובגרמניה על 0.3. עם זאת בארצות הברית מחזיק המאיון העליון ב-42% מההון, יותר מאשר בסין.
לפי רדיו סין "המנהיגות הסינית התחייבה בעבר לטפל באי–השוויון הגדל". "אנחנו רוצים להגדיל באופן מתמיד את העוגה, תוך שאנחנו מקפידים לחלק אותה נכון", כתב נשיא סין שי ג'ינפינג בעיתון המפלגה הקומוניסטית לפני שנתיים.