יותר מ-17 אלף אזרחים, בהם סטודנטים ומרצים רבים, חתמו על עצומה נגד הפרדה מגדרית באקדמיה בעקבות הצעת החוק של ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית). פעילי "זזים" שיזמו את העצומה מסרו "אם הצעת החוק תעבור – סטודנטיות יוכלו לבקר בספריה רק בשעות מוגבלות כשאף גבר לא נמצא בסביבה. ההצעה תאפשר הפרדה מגדרית בתואר שני ושלישי, ואף בשטחים הציבוריים במכללות ובאוניברסיטאות – כלומר בספריות, במעבדות, או בשטחים פתוחים. הצעת החוק גם תיתן תמריצים תקציביים למוסדות שיציעו תכניות בהפרדה, ויהפכו את הדרת הנשים למשתלמת. אפליה בחסות החוק".
בעצומה נאמר כי הפרדה היא הדרה, ושהצעת החוק תוביל בפועל לפגיעה בסטודנטיות, להרחקת מרצות, ולהגבלת חופש העיסוק והחופש האקדמי. קואליציית הימין מקדמת את ההצעה בניגוד לעקרון השוויון, בניגוד לפסיקת בג"ץ ולעמדת היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה.
"אסור לנו להתבלבל: מטרת הצעת החוק – כמו כל הצעות החוק של סן הר מלך – היא מיסוד של אפליית נשים כמרכיב מרכזי בהפיכה המשטרית, בתירוץ של היעד הראוי כשלעצמו של שילוב חרדים בתעסוקה ובשימוש מניפולטיבי בשיח של זכויות ודמוקרטיה. הרי אם ההפרדה תורחב גם לתארים מתקדמים, תעלה הציפייה להפרדה גם בשוק העבודה וגם באוטובוס בדרך לעבודה. למעשה הדרישות האלו עולות כבר עכשיו ואנחנו מתדרדרות במהירות במדרון חלקלק", הדגישו. הפעילים הוסיפו כי ניסיונות קודמים להרחיב את ההפרדה המגדרית באקדמיה נדחו בזכות לחץ ציבורי והתנגדות של האקדמיה, "אנחנו בזזים הצלחנו באמצעות קמפיין ענק לעצור את ההפרדה המגדרית בשמורות הטבע – ואנו יכולים לנצח גם הפעם".
לחתימה על העצומה:
https://act.zazim.org.il/petitions/8a3a4a0fe7f7fe4516417bdb7ad35758f64b0962


