אושר בכנסת: שכר המינימום יעלה ל-5,300 שקל החל מדצמבר הקרוב

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישה לקריאה שנייה ושלישית העלאת שכר המינימום ל-5,300 שקל לחודש. ההעלאה תחול כבר על שכר חודש דצמבר 2017 ותשולם בפועל במשכורת ינואר 2018. השכר החודשי יעלה מ-5,000 שקל ל-5,300, והמינימום היומי יעלה מ-231 שקל ל-245 שקל.

לפי נתוני המוסד לביטוח לאומי, בשנת 2015 השתכרו כ-660 אלף מהעובדים (כרבע מכלל השכירים) שכר מינימום או למטה מכך. מבין העצמאים, 36% (כ-91 אלף) השתכרו שכר מינימום או פחות ממנו.

בתום הישיבה מסר ח"כ דב חנין (חד"ש הרשימה המשותפת): "זהו אחד הרגעים בהם אני שמח להיות חבר כנסת: היום אישרנו בוועדה את העלאת שכר המינימום ל-5,300 שקל ממנה ייהנו מאות אלפי עובדים. זו תוצאת של המאבק שהתחלנו לפני 3 שנים. עכשיו צריך להיאבק על כך שגם קצבאות הנכות והזקנה יגיעו למינימום הזה. כי גם לקשישים ולנכים מגיע קיום בכבוד".

2017-10-25_200444

חברי כנסת של חד"ש עאידה תומאסלימן, דב חנין ואיימן עודה: 30 שקל לשעה (צילום: זו הדרך)

אחד מפעילי מק"י שהיה מעורב במאבק להעלאת שכר המינימום, אלון ליגרין, הוסיף "זהו ניצחון חברתי חשוב: אנשים אולי לא זוכרים ולא יודעים את זה, אבל בחודש דצמבר יעלה שכר המינימום ל-5,300 שקלים בחודש ו-28.5 שקלים לשעה. העלאת שכר המינימום היא שינוי חשוב ומשמעותי בחייהם של מאות אלפי אנשים, שמרוויחים היום שכר מינימום, שישפיע בסופו של דבר גם על כל העובדות והעובדים השכירים במשק, 3.5 מיליון עובדים. לפני שלוש שנים היה זה מאבק שהוביל בכנסת דב חנין ושלי היה את הכבוד לרכז את מטה המאבק 'למינימום 30 שקל לשעה'. יצאנו לשטח, דיברנו עם אנשים בכל הארץ, החתמנו את רוב חברי הכנסת על הצעת החוק שלנו, החתמנו את הציבור ובסופו של דבר גם ההסתדרות הצטרפה למאבק והממשלה נכנעה והסכימה להעלאה הדרגתית של שכר המינימום".

גרין הוסיף: "טרם הגענו ל-30 שקלים לשעה, אבל בהחלט הגענו להישג שישנה וכבר משנה את חייהם של האנשים בארץ הזו. אמרנו ואנחנו ממשיכים להגיד: מי שקמים בבוקר לעבודה, עובדים קשה יום יום, חייבים להיות מסוגלים לגמור את החודש ולא לחיות בעוני. אני חושב שהמסר הזה הצליח להיקלט. לדעתי, ככה צריך להיראות שמאל עקבי. חברתי, מחובר לאנשים שחיים כאן וסוציאליסטי. והכי חשוב לזכור כשנאבקים, גם מנצחים ומשיגים הישגים".

יצוין שזו הפעימה הרביעית והרצופה של העלאת שכר המינימום מאז חודש אפריל 2015. לפי דו"ח מרכז המחקר והמידע של הכנסת, הפעימה הקודמת, בה עלה שכר המינימום ל– 5,000 שקלים, היתה צפויה לגרום ל– 1.7% מהמשפחות בישראל לעלות מעל לקו העוני ולהפחית ב-3.1% את חומרת העוני.