אוניברסיטת ת"א ביטלה קיצוץ במלגות תלמידי המחקר; נמשכים העיצומים של הסגל הזוטר

במהלך הקיץ נודע לארגון הסגל האקדמי הזוטר של אוניברסיטת תל-אביב כי הנהלת האוניברסיטה מתכוונת לקצץ באופן חד צדדי במלגות המחיה של תלמידי המחקר. הארגון הבהיר לאוניברסיטה כי לא יסכים לפגיעה חד צדדית בתנאי המלגאים, ואף הכריז בעניין זה סכסוך עבודה. לאחר משא ומתן עם ההנהלה הקיצוץ המתוכנן במלגות הקיום של תלמידי המחקר בוטל. הודעה כבר נמסרה לדיקני הפקולטות ע"י נשיא האוניברסיטה, פרופ' צבי גליל. יש לציין כי נושאים נוספים הקשורים למגלות טרם הוסדרו – כמו סוגיית הביטוח, הארכת מלגות למלגאיות שהיו בחופשת לידה (ומילואימניקים), וכן הצמדת מלגות הקיום למדד. דובר הארגון מסר כי "אנו בטוחים שנוכל להגיע בקרוב לסיכומים עם ההנהלה בנושאים אלה".

 
הסגל האקדמי הזוטר שב היום (שלישי) לנקוט בשביתות אזהרה באוניברסיטאות ברחבי הארץ, אך בינתיים לא יחריף את המאבק לכדי שביתה כללית. הסגל הזוטר מוחה על כך שטרם יושמו עקרונות שסוכמו עם נציגיו לפני חמישה חודשים בדבר שיפור רחב היקף בתנאיהם הסוציאליים ובתנאי המורים מן החוץ.  היום שבת הסגל הזוטר באוניברסיטת בר-אילן בין 12:00 ל-14:00, מחר ישבות באותן שעות הסגל הזוטר באוניברסיטה העברית בירושלים. ביום חמישי יושבתו באותן השעות שיעורי הסגל הזוטר באוניברסיטת חיפה. באוניברסיטת תל אביב קיים הסגל הזוטר שביתת אזהרה בשבוע שעבר.

במהלך השביתות יקיימו נציגי הסגל אסיפות הסברה. "על האוניברסיטאות ליישם לאלתר את הסכם השכר החדש", אמר ד"ר דניאל מישורי, ראש צוות המו"מ של הפורום המתאם של ארגוני הסגל הזוטר, "אם הסגל ייאלץ לשבות, אזי נשיאי האוניברסיטאות, שלא השכילו לעמוד בהבטחותיהם, ייאלצו להסביר את מחדליהם לחברי הסגל והסטודנטים". שי מלצר, סגן יו"ר הפורום, אמר כי "ראשי האוניברסיטאות אינם מקיימים את ההסכם, בעוד משכורותיהם שלהם וההסכם עם הסגל הבכיר נמשכים כרגיל. לא נוכל לעבור על כך לסדר היום".

 
יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות פרופסור מנחם מגידור פנה אתמול במכתב ליו"ר הפורום המתאם של ארגוני הסגל הזוטר, שיאון קורן, וביקש ארכה של שבועיים לפני שיוחרף מאבק הסגל לכדי שביתה כללית. בתגובה, הודיע הסגל הזוטר כי הוא מקפיא את החרפת המאבק עד ל-23 בנובמבר, למעט אסיפות האזהרה המתוכננות. מגידור כתב כי "אנו רואים עצמנו מחויבים להסכם ובכוונתנו ליישמו במהירות האפשרית, מיד לאחר אישורו, לו אנו מצפים בקרוב".