ציון לגנאי קיבלה יו"ר הכנסת, ח"כ דליה איציק, על שתי החלטות בלתי ראויות שקיבלה מבחינה סביבתית. הראשונה, בהחלטתה שלא למנות את נציב הדורות הבאים כנדרש ממנה בחוק והשנייה, בהקמתה את ועדת ההסכמות שעצרה את הליך החקיקה של מספר הצעות חוק סביבתיות חשובות אחרות.
הדו"ח מסכם את פעילות הכנסת בתחום איכות הסביבה במהלך תקופת כהונתה של הכנסת ה-17, ממרץ 2006 עד אוקטובר 2008. הישגי הכנסת נמדדים על-פי מגוון רחב של קריטריונים: קידום הצעות חוק בקריאות השונות, הגשת שאילתות, הגשת הצעות לסדר היום, הצבעות ועוד.
אמנם, חלק מחברי הכנסת קידמו נושאים סביבתיים במסגרת דיוני ועדות הכנסת, דיונים במליאת הכנסת, במסגרת השדולה הסביבתית והשדולה להצלת ים המלח. בדו"ח זה בחרנו להבליט את חברי הכנסת אשר הובילו חקיקה סביבתית עד לאישורה הסופי, משום שהחקיקה מהווה את הכלי המשמעותי ביותר לצורך יצירת השינויים הנדרשים בתחום הגנת הסביבה.
מניתוח הנתונים המצויים בדו"ח ניתן לראות כי בכנסת ה-17 אושרו וסיימו את הליך החקיקה רק 14 חוקים בתחום הגנת הסביבה מתוך 34 הצעות חוק שהחלו את דרכן בקריאה טרומית (וזאת בהשוואה למספר החוקים הכולל שעבר בכנסת ה-17 העומד על 209 חוקים).
לדו"ח המלא:
http://www.adamteva.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/hakim08.pdf