הממשלה מיישמת את ההצעה בדבר העלאת שכר הלימוד באוניברסיטאות באלף שקלים, וזאת עוד לפני שאושרו אפילו בממשלה (שלא לומר בכנסת) הצעת התקציב לשנת 2009 וחוק ההסדרים הנלווה אליה.
מנהיגי אגודות הסטודנטים באוניברסיטאות תל-אביב וירושלים קראו הערב (יום ג') לסטודנטים לא לשלם רק את המקדמה לשכר הלימוד, בסך 3,00 שקלים, המהווה תנאי להרשמה ללימודים, ולא לשלם את יתרת שכר הלימוד לשנת הלימודים הבאה.
העלאת שכר הלימוד במוסדות הציבוריים להשכלה גבוהה עלולה להסתכם באלף שקלים: שכר הלימוד בשנה הקרוב יהיה 9,655 שקלים, וזאת לעומת שכר הלימוד בשנה החולפת, שהוא – 8,611 שקלים. התוספת לשכר הלימוד נובעת מהלחלטת האוצר לבטל את ההנחה המיוחדת בשיעור של 6%, שקיבלו הסטודנטים מאז 2005, וזאת בעקבות דו"ח ועדת וינוגרד.
כזכור, נושא העלאת שכר הלימוד היה כלול בדו"ח ועדת שוחט, אך לאחר שביתת הסטודנטים התחייבה שרת החינוך, יולי תמיר, שלא תהיה העלאה כזאת בשנה הקרובה. בינתיים לא אושרו המלצות ועדת שוחט בממשלה (בשל התנגדות האוצר להסכמה בין הסטודנטים לתמיר), המשבר האוניברסיטאות מחריף, והאוצר מצא פתרון קל מבחינתו: להעלות את שכר הלימוד באופן חד-צדדי ללא הסכם.
גיל גולדברג מאגודת הסטודנטים בת"א מאשים את שרי הממשלה בהתחמקות מאישור המשך ההנחה בשכר הלימוד והוסיף: "אם לא תתקבל החלטה מסודרת בנושא, שכר הלימוד יעלה אוטומטית. שרי הממשלה מבישים את עצמם ומזלזלים בנו, אזרחי המדינה, בכך שאינם מקיימים את ההסכמים, שעליהם הם חתומים".
יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, ח"כ מיכאל מלכיאור (העבודה-מימד), אמר כי "הממשלה צריכה לקבל החלטה מהירה בנושא. ברור שאסור להעלות את שכר הלימוד ב-6% על חשבון הסטודנטים. אם לא תתקבל החלטה מתאימה בממשלה, נדע כיצד לפעול, ואני משוכנע שגם הסטודנטים יידעו כיצד לפעול".