תקציב הממשלה הסינית לשנת הכספים 2011 יגיע לסכום חסר תקדים של למעלה מ-10 טריליון יואן (1.52 טריליון דולר), עלייה של 11.9% לעומת השנה שעברה. כך הודיע שר האוצר הסיני סיה סו'-רן, במסיבת עיתונאים ביום שני האחרון על פי ידיעה של סוכנות הידיעות הסינית "סינחואה". עוד הודיע השר כי הגירעון התקציבי לשנה הנוכחית נקבע ל-2% מהתוצר, ירידה של 0.5% לעומת אשתקד.
תקציבי כלל השירותים החברתיים, כולל מערכת הביטחון הסוציאלי ומערכת הרווחה, הם סעיף ההוצאה הגדול ביותר שיתפוס כשני שליש מסך התקציב השנה. גירעון הפעילות התקציבית צפוי לעמוד על 900 מיליארד יואן (137 מיליארד דולר), ירידה של כ-100 מיליארד יואן לעומת השנה שעברה.
תקבולי מכירת קרקע יראו ירידה של כשליש לעומת שנת 2010, כשהם עתידים להסתכם בכ-1.9 טריליון יואן. בשנה שעברה עמדו ההכנסות ממיסוי מקרקעין על 35% מסך כל הכנסות הממשלה והגיעו ל-2.9 טריליון יואן, עלייה ריאלית של 106% לעומת 2009.
יאנג גְ'ה-יונג, חוקר מהאקדמיה הסינית למדעי החברה, אומר כי הירידה בהכנסות ממיסוי המקרקעין תתרחש עקב ההאצה המתוכננת בפרוייקטים של בניית דיור בר השגה – בייחוד לזוגות צערים. לפי דוח פעילות הממשלה, סין מתכננת לבנות 10 מיליון יחידות של דיור בר השגה השנה וכ-36 מיליון יחידות עד 2015. "כאשר הקרקע משמשת לבניית דיור בר השגה במקום להקמתם של מבני מגורים ונכסים מסחריים, תקבולי מכירת הקרקע ירשמו, באופן טבעי, ירידה משמעותית", אמר יאנג.
"הירידה בהכנסות ממקרקעין מסמלת שינוי משמעותי במודל הצמיחה הכלכלית של סין, אך במקביל, היא מציבה את הממשלות המקומיות, אשר מסתמכות על המיסים שנגבים להשקעות בפיתוח תשתיות, בפני אתגר כלכלי כבד משקל", אמר ליו הוּאָן, דיקן בית הספר למיסים באוניברסיטה לכלכלה בבייג'ין.
השנה צפויה להירשם עליה ניכרת בדיבידנדים מחברות ממשלתיות. בשנת 2010 תרמו אותן הכנסות סכום של 55.9 מיליארד יואן לתקציב המדינה כשבשנה הנוכחית הם עתידים להסתכם ב-84.4 מיליארד יואן. לפי וואנג יונג, יו"ר הועדה לפיקוח על נכסים בבעלות ממשלתית, בשנה שעברה רשמו החברות בבעלות ממשלתית רווח נקי של 850 מיליארד יואן. לדבריו, החל מהשנה, יאלצו חברות כמו פטרוצ'יינה וסינופק לשלם נתח גבוה של 20-15 אחוזים דיבידנדים למדינה, גידול של 10%-5% לעומת השנה שעברה.