השר אמסלם משתמש ברצח נשים כדי להגן על נתניהו; פעילות יפגינו מול בתי השרים

לילי בן עמי, אחותה של מיכל סלה (ר' צילום) שנרצחה בשבוע שעבר על ידי בן זוגה, התראיינה אתמול (ראשון) בחדשות הבוקר עם נסלי ברדה ודרשה ממשלת הימין להעביר את התקציבים למניעת אלימות נגד נשים. מדובר בתקציבים שאושרו לפני יותר משנתיים וטרם הועברו ליעדם. "איך זה יכול להיות שעד היום התקציבים לא הועברו? איפה ראש הממשלה שלנו? איפה שר הביטחון?", אמרה בן עמי, "זו מדינה שמדברת כל היום על ביטחון אבל היא מתעלמת מממחצית מהאוכלוסייה. איפה הביטחון של האוכלוסייה הזאת? אני רוצה שאחותי תהיה הנרצחת האחרונה".

אחריה התראיין שר התקשורת דוד אמסלם ונשאל על הנושא. תשובתו? שזה עניין של סדר עדיפויות. "משטרת ישראל צריכה להחליט האם סדר העדיפויות העליון שלה הוא לחקור את הסיגרים של ראש הממשלה או לשים את החוקרים במקומות האלה", הוא אמר. על כך הגיבה יו"ר ועדת הכנסת למעמד האישה לשעבר, ח"כ עאידה תומאסלימאן (חד"ש – הרשימה המשותפת): "גם להשתמש בדמן של נשים כדי להגן על הבוס המושחת מפני אימת הדין זו אופציה בתוך הליכוד. האמירה של שר התקשורת היא אמירה חסרת בושה ורגישות". בעקבות חוסר המעש של הממשלה, ארגוני נשים הודיעו אמש כי ישתפו פעולה ויקיימו הפגנות מחר, ערב יום הכיפורים ב-10:00 בבוקר, מול בתיהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים, שר האוצר משה כחלון בחיפה, שר המשפטים אמיר אוחנה בתל אביב והשר לביטחון פנים גלעד ארדן בסביון. מועצת ארגוני הנשים קראה היום לכנס את הממשלה על מנת ליישם את ההחלטה למגר את האלימות כלפי נשים, שהתקבלה לפני כשנתיים וחצי.

הרצח של מיכל סלה שהעלה את מספר הנרצחות מתחילת שנת 2019 ל-12. יו"ר מועצת ארגוני הנשים בישראל אושרית סטבון אמרה: "מה עוד צריך לקרות כדי שסדרי העדיפויות והחלטות הממשלה יתקבלו לא מתוך אסון וכאב אלא מתוך שיקול דעת ואחריות ציבורית כלפי נשים". לפי ארגוני הנשים, מדי שנה נרצחות בישראל כ-20 נשים בממוצע. אשתקד עמד מספר הקורבנות על 25 נשים.