80 פעילי חד"ש יחד עם חברי הכנסת הצטרפו למסיק בכפר בורין בשטחים הכבושים

80 פעילי חד"ש יהודים וערבים יחד עם חברי הכנסת של החזית, השתתפו הבוקר (שישי) יחד עם חקלאים פלסטינים במסיק הזיתים בכפר בורין, בנפה שכם שתחת כיבוש ישראלי. זאת, במסגרת פעילותו השוטפת של "רבנים לזכויות אדם", המסייעים לפלסטינים במסיק מזה שנים. לדברי ח"כ עופר כסיף "באנו לסייע למסיק בצלו של הטרור המתנחלי כלפי תושבי בורין. לא תפחידו אותנו, לא תעצרו אותנו, עצי הזית הפלסטינים ימשיכו לשאת פרי ועוד נביא יונה עם עלה של זית". ח"כ עאידה תומאסלימאן הוסיפה "לא ההתנחלויות ולא הכיבוש יעצרו את המאבק".

חברי הכנסת מסיעת חד"ש: עאידה תומאסלימאן, יוסף ג'בארין, איימן עודה ועופר כסיף שלקחו חלק, הבוקר, במסיק בכפר בורין (צילום: זו הדרך)

מחד"ש נמסר: "המסיק השנתי היה לסמל למאבק האזרחי הפלסטיני הבלתי אלים לשחרורה של הגדה המערבית מהכיבוש הצבאי. בשל החשיבות הרבה של ימי המסיק המועטים וכחלק מניסיון לנשל פלסטינים מאדמותיהם, מתועדות תקיפות אלימות רבות של מתנחלים כנגד החקלאים הפלסטינים. זאת בעוד המשטרה והצבא הישראליים כושלים בחובתם להגן על החקלאים הפלסטינים".

על פי המידע שפרסם המשרד לעניינים הומניטריים בשטחים הפלסטינים הכבושים של האו"ם, עונת המסיק בכפרים הפלסטינים, שהחלה ב-7 באוקטובר, שובשה ב-19 תקריות בידי מתנחלים. בתקריות אלה נפצעו 23 חקלאים פלסטינים ויותר מ-1,000 עצי זית נשרפו או ניזוקו. כמו כן, מתנחלים גנבו יבול רב מעצי החקלאים הפלסטינים. בעיבורי הכפר בורקה (נפת רמאללה) מתנחלים רגמו באבנים מוסקי זיתים פלסטינים והיכו אותם בשלוש הזדמנויות, פעולות שגרמו לעימותים. כוחות ישראליים התערבו באחד העימותים, פצעו 14 פלסטינים וגרמו לשריפתם של שלושים עצים באמצעות מכלי גז מדמיע. יתר הנפגעים תועדו בשטחים חקלאיים ליד העיירה חווארה (נפת שכם) ובכפרים נעלין וביתילו (נפת רמאללה).

כמו כן, ליד ההתנחלות מבוא דותן (נפת ג׳נין) הוצתו והושמדו כ־450 עצי זית זמן קצר אחרי שחקלאים פלסטינים מהכפר יעבד הותקפו שם על ידי מתנחלים ולאחר מכן אולצו על ידי כוחות ישראליים לעזוב את המקום. כמה מאות עצי זית השייכים לפלסטינים מהכפר ספא (נפת רמאללה), בשטח הסגור שבין גדר ההפרדה לקו הירוק, הוצתו גם הם וניזוקו. בעשרה יישובים אחרים בקרבת התנחלויות גילו חקלאים, כשהצליחו להגיע לעצי הזית שלהם, שהעצים הושחתו או נמסקו והיבול נגנב. כמה מהתקריות התרחשו בשטחים שהגישה אליהם מוגבלת, שהרשויות הישראליות מתירות לפלסטינים להיכנס אליהם ליומיים עד ארבעה ימים במשך עונת המסיק כולה.

עוד על המסיק בכפר בורין, השנה, בגיליון 40 של "זו הדרך" (עמ' 5):

http://maki.org.il/he/wp-content/uploads/2020/10/G40_2020.pdf