פורום דו-קיום: רק 60% מהילדים הבדואים בנגב הולכים לגן

מחקר של פורום דו קיום בנגב שפורסם היום (שלישי) מראה כי המדינה אינה דואגת למימושו של חוק חינוך חובה בקרב האוכלוסייה הערבית הבדואית בנגב. ממצאי המחקר, המבוססים על מאגר הנתונים הרשמי של משרד החינוך, מראים כי ביישובים הערבים הבדואים בנגב חוק חינוך חובה ממומש באחוזים גבוהים רק החל מכיתה א'. הסיבה העיקרית לכך היא סירובה של המדינה לפתוח גני ילדים בכפרים הבלתי מוכרים.

2014-09-02_193229

 כמו כן, עם פתיחת שנת הלימודים, בתי ספר בכפרים ערביםבדואים בנגב עדיין אינם מחוברים לרשת החשמל הארצית. נכון להיום, ממתינים התושבים במספר כפרים בנגב ליישום ההתחייבויות של משרד החינוך לבית המשפט העליון, לפעול לחיבור בתי הספר לרשת החשמל. בימים האחרונים הסתבר למרכז עדאלה, אשר עתר לבג"צ בדרישה לחבר את בתי הספר לרשת החשמל, כי חברת החשמל עצרה את העבודות במהלך השבועות האחרונים, וזאת בעקבות הוראה של פיקוד העורף להפסיק את העבודות לחיבור רשת החשמל משום שאין מיגוניות בכפרים ערביםבדואים.

יש לציין כי בעת הלחימה בג"ץ דחה עתירה של האגודה לזכויות האזרח להציב מיגוניות בכפרים הבדואים בנגב. תושב הכפר אסייד, שבו אמורות להתקיים עבודות הפיתוח, אמר לעיתון "הארץ" כי "לא ייתכן שיהיה איפה ואיפה. אומרים לנו שהמדינה לא מציבה מיגוניות בכפרים כי יש סדרי עדיפויות ובדיקה של רמת סיכון, אבל כשצריכים להגיע אנשים מבחוץ מונעים את זה מהם כי מסוכן פה. לנו לא מסוכן פה?" עו"ד סאוסן זהר מעדאלה, אשר הגישה את העתירה בשם הכפרים כוחלה, אסייד, ואום בטין, ציינה כי "זה אירוני שמצד אחד המדינה מסרבת להעניק מיגון לכפרים הלא מוכרים ולבתי ספר בכפרים אלה בפרט, ומצד שני מונעת מחברות לספק שירותים חיוניים בכפרים אלה בגלל העדר מיגון. דחיית החיבור של בתי ספר אלה לרשת החשמל מהווה צעד נוסף בסחבת שנוקטות הרשויות מזה זמן רב. עתירה זו מונחת בבית המשפט מזה שנה, וחודשים ארוכים לפני כן התכתבנו עם הרשויות בדרישה לחבר את בתי הספר לרשת החשמל. על כן, אנו רואים בטענה כי יש לדחות את חיבור בתי הספר בגלל המלחמה כתירוץ נוסף, במיוחד שהחיבור עצמו אינו דורש זמן רב ואפשר לסיימו בזמן קצר יחסית. "

למחקר הפורום לדוקיום בנגב:

http://www.dukium.org/heb/wp-content/uploads/2014break/09/ganim_hebrew.pdf