עובדי מפעלי הבירה התאגדו בהסתדרות; סכסוך עבודה ועיצומים במשרד העבודה והרווחה

כ-330 עובדי מבשלות בירה בינלאומיות, שבבעלות החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה קולה ישראל) השלימו היום (חמישי) את התארגנותם בהסתדרות, לאחר שיותר משליש מהם, כנדרש בחוק, חתמו על טפסי ההצטרפות לארגון. מפעל מבשלות בירה בינלאומיות ממוקם באשקלון, ומיוצרים בו חלק מהמותגים הנמכרים ביותר של קוקה קולה בישראל כגון בירות טובורג וקרלסברג וכן משקאות קלים כמו פיוזטי.

2016-12-08_204309

התאגדות העובדים קרמה עור וגידים לאור רצונם לשפר את תנאי העסקתם ולהבטיח את ביטחונם התעסוקתי. במכתב שנשלח לפני זמן קצר מטעם ההסתדרות להנהלת מבשלות בירה בינלאומיות, נקראו מנהליה לתאם פגישה עם נציגות העובדים על מנת לפתוח בתהליך הידברות ולהגיע להסכמות שיעוגנו בהסכם קיבוצי. מוועד הפעולה של העובדים נמסר: "אנו שמחים סוף סוף לממש את זכותנו ולהקים במפעל ועד עובדים".

עובדי המוסד לבטיחות וגהות במשרד העבודה הכריזו אתמול (רביעי) על סכסוך עבודה ועל נקיטת צעדים ארגוניים בטענה כי מתבצעת פגיעה חמורה בעובדים. זאת, רק יום אחד לאחר שוועד מפקחי הבנייה הודע לשר העבודה חיים כץ אל עיצומים. ההכרזה מאפשרת לעובדי המוסד להכריז על שביתה בתוך פחות משבועיים. כאשר קיבל לידיו השר כץ גם את תחום העבודה, הוא אמר כי הדבר יבטיח את רווחתם של עובדי המשרד.

יו"ר ועד העובדים במוסד, שלום ויסמן, מסר כי הכריז על סכסוך העבודה בשל טענות לניוד עובדים, צמצומם, פגיעה בתנאי העובדים, התנהלות פוגענית כלפיהם ואף העלבתם. לדבריו, הנהלת המוסד לבטיחות וגהות מתעמרת בעובדים כדי לזרז את עזיבתם, מתעלמת מהוועד ודורשת לסיים את העבודה גם במחיר העסקתם של העובדים במשך יותר מ-12 שעות ביום. בנוסף, ויסמן טוען כי ההנהלה דורשת למחוק את השעות האלה. כמו כן, יו"ר הוועד טוען עוד כי משרדי מחוז ירושלים של המוסד נסגרו ועובדיו הועברו לתל אביב לפני שנוהל משא ומתן על תנאי פרישתם. בהודעת ועד העובדים נמסר כי "השלטת אווירת פחד וטרור , עידוד הלשנה של איש על רעהו והנחיות שלא ניתן בפועל לעמוד בהן, הביאו את וועד העובדים לנקודה זו".

ביום שלישי הודיע ועד מפקחי הבטיחות של משרד העבודה והרווחה כי יפתחו בצעדים ארגוניים שלדבריהם נכפים עליהם בשל התעלמות המשרד מצרכיהם. במכתב ששלח ועד המפקחים לשר כץ ולמנכ"ל משרדו אליעזר יבלון, נאמר כי העובדים "לא יישאו על גבם ועל בסיס השכר המצומק את האדישות הממשלתית המופגנת כלפי אופן העסקת עובדיה". הם הוסיפו כי "אם ממשלת ישראל, מעוניינת לשכור לשורותיה חוטבי עצים ושואבי מים שכל תפקידם יתמקד בבדיקה אם יש או אין גידור בעת הקמת מבנים שתתכבד ותעשה זאת. כל עוד מבקשים להעסיק מהנדסים, ומצפים מהם לתת תפוקה של 300% עם משאבים המתאימים לישראל של 1950, לא נהיה הכתובת לכך".