נמשכת השביתה באונ' ת"א: מאבטחים חמושים של ההנהלה מלווים את פעילי ארגון הסגל הזוטר

ארגון הסגל  האקדמי הזוטר באוניברסיטת תל אביב פתח ביום רביעי בשביתה ללא הגבלת זמן ועד לחתימה על הסכם קיבוצי חדש. השביתה תיכנס מחר (ראשון) ליומה הרביעי וקיים נתק מוחלט בין הצדדים. פעילי הארגון מתלוננים שהנהלת האוניברסיטה שיגרה מאבטחים חמושים בעת מאמציהם לאכיפת משמעת השביתה. כך ביום חמישי האחרון כאשר התכנסה אסיפה בבניין שרת, התייצב מאבטח חמוש בפתח האולם. כמו כן, מאבטחים חמושים מלווים את פעילי הארגון לכל בנייני הקמפוס. "המצב הוא אבסורדי. ביום רביעי היינו שניים שסיירנו בכמה בניינים כדי לאכוף את השביתה ולצדנו צעדו חמישה מאבטחים חמושים שנשלחו על ידי ההנהלה", התלוננה אחת הפעילות.

2019-05-04_175037

"השביתה מלאה", נמסר על ידי הארגון (צילום: ארגון הסגל הזוטר)

ההחלטה על השביתה התקבלה לאור העובדה שההנהלה  חזרה בה  מן ההסכמות שהושגו בתום השביתה הקודמת (אוקטובר 2018), ועל  רקע התנתקות חד צדדית  של הנהלת האוניברסיטה מהמו"מ לפני כחמישה שבועות. נטלי לוי, יו"ר ארגון הסגל האקדמי הזוטר, מסרה: "לצערי הרב, למרות שאפשרנו דחייה במועד השביתה עד למיצוי השיח עם הנהלת האוניברסיטה, אנו מבינים שלא נותרה ברירה בידנו אלא לממש צעדים ארגוניים, ולהשבית את האוניברסיטה  עד להשלמת חתימה על הסכם קיבוצי חדשניתן לסכם את הנושאים שנותרו פתוחים  בשעות בודדות, אך הנהלת האוניברסיטה בוחרת שוב בדרך של דחיות, עיכובים והקשחת עמדות".

הנושאים שנותרו במחלוקת כוללים: הרחבת הזכאות לביטחון תעסוקתי מוגברהגבלות חמורות על העסקה שעתית באוניברסיטה, תקצוב קרן מעונות להורים לילדים קטנים בסכום של מאות אלפי שקלים בשנה, תביעה  מחברי הסגל להשלים ימים שהוחסרו בשל מחלה ואבל ללא תוספת תשלום, קנסות שההנהלה רוצה להטיל על חברי הסגל ועוד.

יו"ר הארגון שבה והדגישה כי "מעבר לסוגיות של תנאי העסקה ושכר, לנגד עיננו ניצב  עתיד ההשכלה הגבוהה בכלל ובאוניברסיטת תל אביב בפרט. המשך העסקה בתנאים אלה  פוגעת לא רק בחברי הסגל האקדמי הזוטר אלא בציבור הסטודנטים כולו שאינו זוכה לרמת ההוראה שמגיעה לו". אמרה לוי.

הסגל האקדמי הזוטר בת"א, כולל כ-5,000  עוזרי הוראה, מתרגלים, עמיתי הוראה, מורים מן החוץ ומורים במסלול המקביל (כולל בתוכניות חוץ תקציביות) המקיימים כ-80% מהיקף ההוראה והמחקר באוניברסיטה. הסכם השכר האחרון של הסגל הזוטר הסתיים באוקטובר 2014. בהמשך נפתח מו"מ להסכם קיבוצי חדש להסדרת ההעסקה של הסגל האקדמי הזוטר באוניברסיטאות אך השיח עם ור"ה הופסק על ידם באופן חד צדדי במאי 2018 והתחדש רק בחודש אוקטובר בעקבות יציאת המרצים לשביתה.