ועדת העבודה תערוך דיון חירום בנושא בטיחות העובדים באתרי בנייה

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת צפויה לקיים דיון מיוחד בהחלטת הממשלה שאושרה בשבוע שעבר לאפשר לעובדים זרים לעבוד גם בתחום התשתיות ולהגדיל את מכסת העובדים הזרים, וזאת מבלי להתייחס לסוגיית בטיחות העובדים.

2018-02-15_191335

הדיון המיוחד אושר על ידי יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, בעקבות פנייתם של שלושה חברי כנסת – דב חנין (חד"ש הרשימה המשותפת), איציק שמולי (המחנה הציוני), ומוסי רז (מרצ). בפנייתם ליו"ר הכנסת אדלשטיין כתבו השלושה: "השבוע אישרה הממשלה יבוא של 6,000 עובדים זרים לעבודה בתחום התשתיות, בנוסף להקצאה קודמת בסך 16.5 אלף עובדים לתחום הבנייה. זאת כאשר משבר הבטיחות החמור בענף הבנייה מוסיף לגבות קורבנות רבים ועולה כספים רבים למשק. בשנת 2017 נהרגו באתרי הבנייה 35 עובדים ולכל הפחות 6,000 עובדים נפצעו בתאונות באתרי הבנייה".

"נוכח אוזלת ידה של הממשלה בהבטחת חייהם ושלמות גופם של העובדים הקיימים בענף, לא סביר לייבא כמות כה גדולה של עובדים חדשים לתחום, בטרם יינקטו צעדים משמעותיים לשיפור המצב, כגון הגדלה משמעותית של מספר מפקחי הבטיחות לאתרי הבנייה והקמת יחידת חקירות ייעודית במשטרת ישראל כפי שהמליץ היועץ המשפטי לממשלה. יתר על כן, ההחלטה צפויה להסב גם פגיעה לעובדים המקומיים, שמהלכים אלו דוחקים את רגליהם מהענף".

בשבוע שעבר אישרה הממשלה הצעת החלטה של שר האוצר משה כחלון שתכליתה מתן אפשרות לעובדים זרים לעסוק גם בתחום התשתיות ולא רק בבנייה למגורים, ובמקביל להגדיל את המכסה הקיימת של העובדים הזרים לתחום. במקביל, גם ב"קואליציה למאבק בתאונות בניין" הביעו התנגדות להצעת ההחלטה שאינה מתייחסת לסוגיית הבטיחות של העובדים. מנהלת הקבוצה, עו"ד הדס תגרי, אף שיגרה מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בנושא. עוד נזכיר כי בעקבות המכתב, השיב היועץ המשפטי לממשלה כי סוגיית הבטיחות אינה עילה להפסקת הבאת עובדים זרים לענף הבנייה, ולכן לא ראה מקום להתערב בהצעת ההחלטה שעלתה לממשלה. במקביל התייחס היועץ המשפטי לממשלה לסוגיית הבטיחות בפרט והסיף כי משרדו עוקב אחר יישום החלטות שהתקבלו וקידום החלטות נוספות בנושא.